Marina šefica

Najbolja direktorica europskog nogometa

Nije čudo što ju je Forbes 2018. godine svrstao na peto mjesto svoje liste "Najmoćnijih žena u međunarodnom sportu". Dok je u prosincu dobila nagradu za najbolju klupsku direktoricu u europskom nogometu.
Sport / Nogomet | 21. 02. 2022. u 19:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koliko je teško dati odbijenicu jednom od najvećih menadžera, Minu Raiolu? Odgovor na ovo pitanje može dati šefica Chelseaja Marina Granovskaja. Chelseajeva "enigma" Marina Granovskaja je netko tko radije djeluje daleko od kamera, ali rad i karakter beskompromisnog šefa naširoko su detaljno opisali insajderi francuskih novina L'Equipea.

Opsežan profil direktorice Chelseaja daje sliku intelektualca koja je jaka kao čelik i koja je spremna da se uhvati u koštac s agentima, uključujući Mina Raiolu. 

Ruska izvršna direktorica, koja je preuzela svoju direktorsku ulogu u Chelseaju 2013. godine je, kažu neimenovani agenti u profilu, netko tko često radi "u nemogućim vremenima" i voli svoje poslovanje voditi putem platforme za razmjenu poruka WhatsApp. Marina je jedna od osoba od strašnog povjerenja gazde Abramovicha i ona ustvari vodi klub iz Londona dok je on odsutan.

Granovskaja, koja ima rusko i kanadsko državljanstvo, radila je kao Abramovichev osobni asistent u njegovoj naftnoj tvrtki Sibneft 1997. godine. U London je dovedena 2003. kada je Abramovich kupio Chelsea i zauzeo mjesto u upravi deset godina kasnije, a Times ju je proglasio "najmoćnijom ženom u nogometu".

Kako pišu mediji, Marina je glavna kada se radi na ugovorima s novim igračima, ili na obnavljaju postojećih, a jedan od najvećih Raiola je mislio da će njegov posao biti olakašan onog trenutaka kada ga je Abramovich uputio baš na Marinu. Međutim, Mina se šokirao se njenim stavom i na kraju je bio jako ljut. Nije se uspio u pregovorima nametnuti, nije uspio postaviti svoje uvjete.

Jednostavno mu "šefica" to nije dozvolila. To se najbolje vidjelo u procesu pregovora koje je Raiola vodio za Edena Hazarda. Hazardu je ostala godina ugovora s Chelseajem 2019. kada je Real Madrid agresivno tražio dogovor za belgijskog napadača.Pregovori su opisani kao dugi, ali Granovskaja je imala jasan iznos koji je željela kao naknadu za transfer i nije bila spremna popustiti pod pritiskom Real Madrida. Priča se da je bila spremna zadržati Hazarda pod cijenu da će on ostati još jednu sezonu i biti slobodan igrač. Na kraju je osigurala svom klubu 134 milijuna funti u tri rate.

Zato nije čudo što ju je Forbes 2018. godine svrstao na peto mjesto svoje liste "Najmoćnijih žena u međunarodnom sportu". Dok je u prosincu dobila nagradu za najbolju klupsku direktoricu u europskom nogometu. Posljednji put su je navijači ovog kluba mogli vidjeti nakon osvojene titule ne tako davno u Abu Dhabiju.

"Kada je upoznate možete otkriti jednu veoma finu, zabavnu i kulturnu osobu", rekao je novinarima jednom prilikom Olivier Letang, predsjednik Lillea.

Kopirati
Drag cursor here to close