Kad će plaća, šefe?

Najbogatiji nogometaš svijeta igra za – drugu momčad Leicestera!

Prema istraživanju španjolske Marce, ovaj 22-godišnjak ne mora kupovati proizvode na akciji budući da bi na njegovom bankovnom računu trebalo biti 20 milijardi dolara!
Sport / Nogomet | 09. 06. 2020. u 22:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Marca / Ronaldo, Bolkiah, Messi: Najbogatiji nogometaši na svijetu

Kada je riječ o najbogatijim nogometašima svijeta, prvo ćemo pomisliti na Cristiana Ronalda, Lea Messija i Neymara.

I to nije samo po sebi pogrešno, jer trojica spomenutih igrača, osim što ih njihovi klubovi plaćaju suhim zlatom, sami po sebi su brendovi koji na svojem imenu zarađuju pratkički još i više u odnosu na ono što njihovi klubovi svakog mjeseca uplaćuju na bankovne račune svojih zvijezda.

Ipak, iako je razmišljanje mnogih u principu dobro, postoji jedan momak koji je znatno bogatiji od velikana modernog nogometa.

Naime, najbogatiji nogometaš na svijetu je Faiq Bolkiah, 22-godišnjak rođen u Los Angelseu u SAD-u.

Ne treba zavarati njegovo mjesto rođenja, jer Bolkiah je princ Bruneja i nećak trenutnog sultana te zemlje, Hassanala Bolkiaha.

Ne može se reći da je po talentu i nogometnim rezultatima uz spomenute nogometne zvijezde, jer ovaj 22-godišnjak igra za drugu momčad Leicestera.

Ujedno je i kapetan reprezentacije svoje zemlje za koju je skupio pet nastupa i jedan pogodak.

Prije Leicestera ovaj ''Richie Rich'' igrao je za mlade momčadi Southamptona (2009. – 2013.) i Chelseaja (2014. – 2016.), a iako o njegovim igračkim kvalitetama nema puno toga za pronaći na internetu, činjenica kako je upravo on najbogatiji nogometaš na svijetu zasigurno godi.

Prema istraživanju španjolske Marce, ovaj 22-godišnjak ne mora kupovati proizvode na akciji budući da bi na njegovom bankovnom računu trebalo biti 20 milijardi dolara!

Naime, toliko mu je u oporuci ostavio sultan njegove zemlje, a iako ih možda još uvijek ne može trošiti do mile volje, bogatstvo ovog mladića nadilazi sve moguće granice u profesionalnom nogometu.

Figurativno rečeno, dok najbogatiji klubovi mogu kupiti najskuplje igrače, ovaj mladić bi u perspektivi mogao kupiti najveći klub.

Spomenimo da je Cristiano Ronaldo nedavno proglašem prvim milijarderom među nogometašima, tako barem tvrdi časopis Forbes, a uskoro bi granicu zarade u visini jedne milijarde trebao dosegnuti i Lionel Messi.

Dodajemo za kraj kako Faiq Bolkiah još uvijek nije odigrao niti jednu utakmicu za prvu momčad Leicestera, a ugovorno je vezan s klubom do kraja ovog mjeseca.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Faiq Jefri Bolkiah (@fjefrib) on

Desetorica veličanstvenih

10. Paul Pogba (Manchester United): $85m

9. Eden Hazard (Real Madrid): $100m

8. Andres Iniesta (Vissel Kobe): $120m

7. Gareth Bale (Real Madrid): $125m

6. Wayne Rooney (Derby County): $160m

5. Neymar (Paris Saint-Germain): $185m

4. Zlatan Ibrahimovic (AC Milan): $190m

3. Lionel Messi (Barcelona): $400m

2. Cristiano Ronaldo (Juventus): $450m

1. Faiq Bolkiah (Leicester): $20bn

Kopirati
Drag cursor here to close