La Liga

Na vrhu Primere: Girona slavi "dijete Reala"

Španjolski mediji su u ponedjeljak bili okupirani napisima i hvalospjevima na račun Girone koja se 4:2 pobjedom nad katalonskim rivalom, Barcelonom, na Montjuicu, vratila na čelno mjesto Primere s dva boda više od Real Madrida.
Sport / Nogomet | 11. 12. 2023. u 22:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ekipa Michela Sancheza ove sezone igra sjajno, a mnogi se pitaju mogu li napraviti ono što je pošlo za rukom Leicester Cityju u engleskom Premiershipu koji se, suprotno svim očekivanjima, okitio titulom u sezoni 2015./2016.

Kao junaka sinoćnje pobjede Španjolci ističu 22-godišnjeg Miguela Gutiérreza koji je postigao pogodak za vodstvo 2:1, a odigrao je i svoju ponajbolju utakmicu u karijeri.

"Gutiérrez je uništio Gündogana, De Jonga i Pedrija preciznim i brzim dodavanjima, bio je pametniji od ostalih, iskoristio velik prostor koji mu se otvorio, ušao u šesnaesterac i neobranjivo potegnuo", piše Mundo Deportivo.

Također, ovaj dnevni list ističe da je Gutiérrez dijete Real Madrida za koji je igrao u B momčadi prije nego li je 2022. otišao u katalonsku Gironu.

"Pobjeda je jako važna, ali iznad svega sam sretan zbog osobnosti koju pokazuje naša momčad. Pronalazili smo pukotine u prostoru. Cijeli bi grad trebao biti ponosan na nas. Sretan sam zbog svih ljudi iz Girone, jer je ovo prvi put da smo pobijedili Barcelonu na njezinom terenu", izjavio je Gutiérrez.

Komentirao je i svoj pogodak.

"Vježbao sam takav gol puno puta na treningu. Moram ga samo još malo prilagoditi".

Za prvu momčad Reala prije dvije sezone odigrao je Gutiérrez devet utakmica, a Kraljevski klub ga je u kolovozu 2022. prodao Gironi za četiri milijuna eura, ali Real je u ugovor uvrstio klauzulu o pravu prvokupa, što jasno govori da su ga Kraljevi željeli promatrati kako se razvija daleko od glamura Bernabeua.

Štoviše, Real je pripremio čak tri opcije prvokupa - osam milijuna eura ako ga dovede u ljeto, devet milijuna u ljeto 2025. i 10 ako ga vrati godinu nakon toga.

Kopirati
Drag cursor here to close