Derbi s Rijekom

Na Poljudu privedeno 16 osoba s palicama za napad

Policija je u kombi vozilu pronašla 43 drvene palice, šest palica od električnog kabela, dvije teleskopske palice i dva električna kabela...
Sport / Nogomet | 29. 08. 2021. u 16:10 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uoči večerašnje nogometne utakmice na Poljudu između Hajduka i Rijeke, splitska policija je u nedjelju u središtu grada privela 16 osoba koje su kod sebe imali brojne palice i predmete za napad i ozljeđivanje, rečeno je u policiji.

Policija ih je privela jutros oko 7 sati u Zrinsko-Frankopanskoj ulici, na parkiralištu u blizini udruge navijača, gdje su policijski službenici provodili mjere osiguranja današnje utakmice. Pri tom su uočili skupinu osoba koja se nalazila uz kombi vozilo, osječkih registracija, a koji su se, vidjevši policiju, pokušali udaljiti.

Policija je u kombi vozilu pronašla 43 drvene palice, šest palica od električnog kabela, dvije teleskopske palice i dva električna kabela - predmete podesne za napad i ozljeđivanje. Uz to je pronađen i oduzet 21 komad “bengalki“, te dvije fantomke.

"Šesnaest osoba je privedeno u prostorije policije te je nad njima u tijeku kriminalističko istraživanje. Još jednom apeliramo na navijače i sve posjetitelje nogometnih utakmica i drugih javnih okupljanja, da se pridržavaju Zakona o javnom okupljanju, Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i drugih propisa kako bi sve prošlo bez narušavanja javnog reda i mira, oštećenja imovine, ozljeđivanja osoba te drugih oblika protupravnog ponašanja", poručio je Jerko Kurevija iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Nogometna utakmica između Hajduka i Rijeke je večeras s početkom u 21 sat na stadionu Poljud.

Kopirati
Drag cursor here to close