Brazilac raspoložen na startu

Na otvaranju tri gola Firmina

Na otvaranju prvenstva Al Ahli je ostvario sigurnu pobjedu 3:1 nad ekipom Al Hazma. Sva tri gola je postigao Firmino. Prva dva već do desete minute, treći u 72. minuti.
Sport / Nogomet | 12. 08. 2023. u 00:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Počela je nova ligaška sezona u Saudijskoj Arabiji. Za početak je u centru pažnje bio Roberto Firmino. Brazilac je u klub iz Jeddaha stigao bez odštete potpisavši ugovor na tri godine i odmah je pokazao da Al Ahli nije pogriješio.

Na otvaranju prvenstva Al Ahli je ostvario sigurnu pobjedu 3:1 nad ekipom Al Hazma. Sva tri gola je postigao Firmino. Prva dva već do desete minute, treći u 72. minuti. Kod prvog centrirao je Ali Majrashi, kod drugog je bivši igrač Newcastlea Saint-Maximin sjajno povukao jednu kontru, lopta je došla do Mahreza koji sjajno proigrava
Firmina.

Na otvaranju drugog dijela veliku grešku golmana domaćih Mendyja koristi Brazilac u gostujućem sastavu, Vina za 2:1. Na kraju je Firmino u 72. minuti iz drugog pokušaja savladao Dahmena nakon ubacivanja Saint-Maximina.

Video: Al Ahli - Al Hazma

U subotu su na rasporedu dvije utakmice. Sastaju se u prvoj Al Tai Krešimira Režića i Damak Cosmina Contre. Al Khaleej Ibrahima Šehića gostuje Al Feihi Gojka Cimirota.

Kopirati
Drag cursor here to close