Ubojstvo navijača AEK-a

Na granici s Albanijom uhićen Hrvat (19), u Ateni strahuju od novih nereda

U bolnici se, pak, i dalje nalaze četiri ozlijeđene osobe, među kojima su tri Grka i jedan Hrvat. Jedan od ozlijeđenih Grka je u kritičnom stanju.
Sport / Nogomet | 09. 08. 2023. u 09:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U bolnici se, pak, i dalje nalaze četiri ozlijeđene osobe, među kojima su tri Grka i jedan Hrvat. Jedan od ozlijeđenih Grka je u kritičnom stanju, javlja grčka Protothema. Nesretni navijač ima 21 godinu i višestruke hematome na glavi od udaraca, a liječnici navode da su sljedeća 24 sata kritična i da je zasad stabilno.

Teške ozljede zadobio je i drugi navijač AEK-a koji živi u inozemstvu, a bio je u OPAP Areni po sezonsku ulaznicu. Kako bi izbjegao huligane BBB-a pokušao se sakriti u jarak. No, uočili su ga i počeli ga tući pajserima, a zadobio je i ozljede od bengalki. Treći ozlijeđeni Grk hospitaliziran je zbog udaraca u glavu. U istoj bolnici na liječenju je i hrvatski navijač, kojeg čuva policija, a navodno nije u kritičnom stanju, prenosi Glas Istre.

Strah od novih nereda

U Ateni se strahuje od novih nereda budući se večeras u 20 sati igra utakmica između Panathinaikosa i Marseillea. Naime, domaći navijači su u dobrim odnosima s Bad Blue Boysima, s kojima su, prema dosadašnjim informacijama, sudjelovali i u preksinoćnjim neredima, dok su Francuzi prijateljska skupina s navijačima AEK-a.

Privedeni navijači će danas biti izvedeni pred javnog tužitelja.

AEK traži kaznu

AEK se sinoć oglasio žestokim priopćenjem u kojem još jednom traži žestoko kažnjavanje GNK Dinama i izbacivanje hrvatskog prvaka iz Europe.

''Potpuno isto pitanje koje muči naše navijače, što doznajemo zadnjih sati na sve načine, muči i nas: Kako je moguće da nakon barbarskog ubojstva Michalisa od strane čopora vagabundskih kriminalaca iz Hrvatske, AEK može ući na teren i igrati protiv ove momčadi? Hoće li neki od njegovih ubojica biti na tribinama? Hoće li ondje biti njihovi suradnici u zločinu koji danas na društvenim mrežama slave ubojstvo koje su počinili njihovi prijatelji? Oni koji proklinju naš svijet i ponose se ubojstvom koje su počinili njihovi suradnici u organiziranom kriminalu? Tko nas tjera da igramo utakmice? Tko nas zapravo tjera da tu utakmice igramo dok kaplje krv našeg ubijenog navijača i ostalih teško ozlijeđenih? Kad svi znaju da su oni koji su ovdje došli ubijati sastavni dio organizacije s kojom moramo igrati nogomet? Je li lobiranje Hrvata u okvirima UEFA-e važnije od ljudskih života koje su ubojice oduzele? I zahtijeva li dobrobit europskog nogometa da naše igrače tjeramo da igraju nogomet kao da se ništa nije dogodilo? Postoji samo jedan način: Trenutačna i stroga kazna odmah! Civilizirani europski nogometni svijet to čeka. Zajedno s AEK-om!'', priopćili su iz AEK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close