Roy Keane

Možda nije najbolji komentator, ali je zasigurno najluđi

"Da sam suigrač ili trener De Gei, ubio bih ga. Još je nešto arogantan. Objesio bih ga na poluvremenu", povikao je Roy Keane nakon pogreške vratara Uniteda protiv Evertona.
Sport / Nogomet | 25. 12. 2020. u 22:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Sky Sport / Roy Keane je nakon velike igračke karijere postao sjajan komentator

Bivši irski veznjak Roy Keane najpoznatiji je kao legendarni kapetan Manchester Uniteda u eri Sir Alexa Fergusona.

Nakon nogometne karijere okušao se kao trener - posljednji angažman imao je 2019. kao asistent u Nottingham Forestu - a zatim je savršen posao pronašao u televizijskom studiju.

Keane komentira nogomet istom onom žestinom kojom je nekad lomio protivnike. Bez imalo dlake na jeziku, ne bježi od teških riječi, pa čak i uvreda.

Ne čudi stoga što je brzo postao prava zvijezda i iznimno popularan komentator.

Cijelu 2020. odradio je kao komentator, a ovo je dio najboljih - ili najluđih - komentara nakon njegove prve kompletne godine na novom poslu.

"Maguirea i De Geu ni u klupski autobus"

"Adam Lallana je bio u veznom redu te večeri. Moja kći je jača od njega" (o tvrdnji da će Chelseaju biti teža utakmica protiv Evertona nego protiv Liverpoola).

"Da sam suigrač ili trener De Gei, ubio bih ga. Još je nešto arogantan. Objesio bih ga na poluvremenu." (nakon pogreške protiv Evertona).

"Ne mogu vjerovati što radi Shaw. Šokiran sam Maguireom. Zlo mi je od ovog golmana. Tukao bih ga na poluvremenu, napao bih ga šakama. On je kao cijenjen reprezentativni golman... Maguirea i De Geu ne bih pustio u klupski autobus nakon utakmice." (nakon Tottenhamova gola Manchester Unitedu).

Foto: Twitter / David Beckham i Roy Kean iz igračkih dana

"Kyle Walker je idiot"

"Nisam shvaćao Rooneyja i Ferdinanda, njihove šale i vrijednosti. Igra se mijenjala i ja s njom kako se bližio kraj moje karijere u Unitedu. Dolazili su novi igrači i nisam ih uvijek svaćao. Očigledno su bili sjajni igrači i drago mi je da sam igrao s njima, ali bih li s njima otišao na kavu? Ne, zaboravite." (razgovor tijekom lockdowna).

"Baš je osjetljiv, zar ne? Kriste, zamislite kakav bi bio da su izgubili." (nakon rasprave s Kloppom).

"Mane je bio u duelu protiv idiota. Ljudi misle da Kyle Walker igra dobro, ja ne mislim, stalno radi pogreške. Reprezentativac je, ima 30 godina, a elementarna je nepogoda." (nakon što je Walker skrivio penal).

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close