Vučici pehar

Mourinho s Romom uzeo povijesno finale Konferencijske lige

Prvi povijesni osvajač Konferencijske lige je Roma koja je u finalu u Tirani s minimalnih 1:0 pobijedila Feyenoord.
Sport / Nogomet | 25. 05. 2022. u 23:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Počelo je loše za Romu. Talijanski sastav je već u 15. minuti ostao bez iskusnog Henrikha Mkhitarjan koji je morao napustiti teren zbog ozljede.

Armenac nije igrao od konca travnja kada je u polufinalu protiv Leicester Cityja zadobio ozljedu mišića. Bilo je upitno hoće li se oporaviti do finala, no započeo je susret od prve minute. Na njegovu žalost, izdržao je svega 15 minuta.

Nakon mirnih i opreznih pola sata, Roma je povela iz prve prave akcije na utakmici. Gianluca Mancini je sjajno ubacio, Gernot Trauner je bio prekratak i lopta je došla do Zaniola koji je špicom ‘probio’ Justina Bijlowa, piše Sportklub.hr.

No, promjena rezultata nije dovela do neke promjene i u igri. Roma je čvrsto zatvorila prilaze golu, a Feyenoord je usprkos većem posjedu lopte bio nemoćan.

Nizozemci su daleko bolje ušli u nastavak i već u 47. minuti su mogli do izjednačenja. Orkun Kokcu je izveo korner, Trauner je pucao pogodivši okvri gola, a u nastavku akcije odlično je pucao Guus Til, no Ru Patricio je obrtanio.

Samo dvije minuta kasnije sjajno je pucao i Malacia, no Patricio je još jednom obranio skrenuvši loptu u vratnicu.

U 62. minuti je opasno pucao i Nelson, ali je lopta od bloka završila u korneru. Mourinho je pokušao podići momčad s dvije izmjene, u 67. minuti ušli su Spinazzola i Veretout, a izašli Zalewski i Zaniolo. Veretout je samo četiri minute kasnije sjajno pucao, no Bijlow je bio siguran.

Posljednju priliku na utakmici imao je Feyenoord u drugoj minuti sudačke nadoknade kada je Linssen promašio loptu u izglednoj situaciji.

Kopirati
Drag cursor here to close