Tko se zadnji smije...

Mourinho otkrio što je šapnuo Guardioli u mitskom okršaju Barce i Intera

"Guardiola je pozvao Ibrahimovića kako bi mu objasnio taktiku za igru 11 na naših 10... Ja sam mu samo prišao sa strane i rekao: 'Nemojte se veseliti jer ovo još uvijek nije gotovo'“, otkrio je portugalski stručnjak.
Sport / Nogomet | 22. 05. 2020. u 21:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Imago / José Mourinho prisluškuje taktiku Pepa Guardiole - Ibrahimović izgleda kao netko kome je sve 'jasno'

Prošlo je deset godina od Interove titule u Ligi prvaka, a tim povodom Gazzetta dello Sport je intervjuirala Josea Mourinha, tadašnjeg trenera Nerazzurra koji je potpisao veliki podvig i trostruku krunu te sezone.

Novinare je posebno zanimao polufinalni dvomeč s Barcelonom. U prvoj utakmici na Giuseppe Meazzi, domaćin je slavio sa 3:1, dok je u uzvratu na Camp Nou u 28. minuti prestrogo isključen veznjak milanskog giganta, Thiago Motta.

Između ostalog, The Special One se prisjetio i trenutka kada je Sergio Busquets teatralno simulirao prekršaj Motte, zbog čega je veznjak talijanskog velikana zaradio isključenje. Mourinho, danas na klupi Tottenhama, prisjetio se trenutka (na slici) kada je po isključenju Motte prišao Guardioli i nešto mu prišapnuo na uho.

"Kada je Busquets pao na tlo, ja sam se nalazio između klupa Barcelone, naše klupe i mjesta gdje je Thiago isključen. Krajičkom oka vidio sam da Barcina klupa slavi taj crveni karton kao da su pobijedili na utakmici. Guardiola je pozvao Ibrahimovića kako bi mu objasnio taktiku za igru 11 na naših 10... Ja sam mu samo prišao sa strane i rekao: 'Nemojte se veseliti jer ovo još uvijek nije gotovo“, otkrio je portugalski stručnjak.

Doista, Unatoč igraču više preko sat vremena preostale utakmice, Blaugrana je uspjela postići tek jedan pogodak u 84. minuti kada je Pique izvrtio Julija Cesara. Međutim, to je bilo nedovoljno te je Inter sa sveukupnih 3:2 prošao u finale u kojemu je preko dvostrukog strijelca Diega Milita srušio van Gaalov Bayern i uzeo naslov prvaka Europe.

"Ovo je bila moja najslađa pobjeda u karijeri. Na terenu smo pronašli prava rješenja i gledam na tu utakmicu da smo pobijedili sa 3:2 (sveukupno), ne izgubili (1:0, samo uzvrat)“, dodao je Mourinho.

Video: Inter Milan vs Barcelona 3-2, Dramatic UCL Semifinals 2010
Kopirati
Drag cursor here to close