Ronalda svrstao u ravan s Peléom

Mourinho: Kao što moja djeca znaju tko je Pelé, tako će se pamtiti i Cristiano

"Moja djeca nikad nisu vidjela igru ​​Peléa, ali znaju tko je on i za 40 godina od sada, djeca će znati tko je Cristiano. Cristiano će, zajedno s drugim igračima koje sam spomenuo, uvijek biti dio nogometne povijesti"
Sport / Nogomet | 09. 12. 2017. u 12:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Popularni Special One je u intervjuu za France Football 'raspršio' sve moguće mitove koji su nastali iz vremena kad je trenirao Cristiana Ronalda u Realu.

José Mourinho kaže kako vjeruje da je Cristiano Ronaldo, koji je u četvrtak u Parizu podigao svoj peti Ballon d'Or, sada u rangu s ostatkom velikana koje je stvorila ova lijepa igra - Lionel Messi, Diego Armando Maradona, George Best, Pelé i Eusébio.

"Cristianovo ime ostati će zauvijek zapisano u povijesnim knjigama", kaže Mourinho.

"Moja djeca nikad nisu vidjela igru Peléa, ali znaju tko je on i za 40 godina od sada, djeca će znati tko je Cristiano. Cristiano će, zajedno s drugim igračima koje sam spomenuo, uvijek biti dio nogometne povijesti", Izjavio je Mourinho u intervjuu za France Football.

Karizmatični, ali i kontroverzni portugalski stručnjak, sjedio je na klupi Reala od 2010. do 2013. godine, osvojivši jedan Kup kralja (2011.) i jedno prvenstvo Španjolske (2012.).

"Raditi s igračima je dio moga posla, a ne nešto o čemu moram javno diskutirati. Puno se pogrešnih stvari pisalo i pretjerivalo. Jedino što mogu kazati je da nikad nisam imao osobne probleme s njim. A vjerujem da i on to isto osjeća prema meni", kazao je Mou o svome odnosu s Ronaldom za vrijeme zajedničkog rada u Realu.

Sadašnji Unitedov trener kaže kako njegov odnos prema Cristianu nije bio očinski, također ne ni odnos starijeg brata prema mlađemu, nego više ''jedan dobar odnos između trenera i igrača".

"Ono što nas je povezivalo bio je poriv da skupa pobjeđujemo. Također i obostrani veliki interes za sitne detalje. Vjerujem da je u tri godine koje smo skupa proveli on postao bolji igrač, a ja bolji trener. Zajedničke su nam mnoge lijepe uspomene", kaže Mourinho.

Ronaldov najznačajniji pogodak kojeg pamti iz tog vremena bio je onaj prvenstveni protiv Barcelone na Camp Nou, u travnju 2012. godine.

"Trebalo nam je barem neriješeno, a on je postigao pobjednički gol na samome kraju, tako da smo uspjeli pobijediti. Taj će zgoditak ostati vječno zapamćen", kazao je José Mourinho.

Kopirati
Drag cursor here to close