Univerzitet ''Džemal Bijedić''

Mostarski studenti poklonili navijačku pjesmu Veležu

Studenti Poslovne informatike Salem Malkić, Abdulah Čolaković, Anes Šehić, Muhamed Islamović i Elvedin Brkan snimili su navijačku pjesmu voljenom klubu, navijačima, i simpatizerima FK Velež Mostar.
Sport / Nogomet | 14. 11. 2017. u 08:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grupa studenata multidisciplinarnog studija Poslovna informatika Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru (Salem Malkić, Abdulah Čolaković, Anes Šehić, Muhamed Islamović i Elvedin Brkan) u okviru Kolegija Marketing, za potrebe Takmičenja studenata u marketing planiranju u proteklom semestru, kako je javnost i ranije upoznata, koncipirala je marketing projekat za FK Velež.

Tom prilikom, u suradnji s Upravom kluba, istražili su i predstavili javnosti razloge pasivnosti (neučlanjenost, nedolasci na utakmice) velikog broja osoba koje se smatraju simpatizerima FK Velež; predložili načine promoviranja koji bi na najbolji način, uz pozitivne performanse Kluba i nove pravce djelovanja afirmirali i dodatno približili Klubu ciljnu skupinu; dizajnirali adekvatnu i efikasnu marketing strategiju kojom bi se povećao broj aktivnih članova koji bi se uključili u rad Kluba; kreirali kreativna rješenja direktnog i guerilla marketinga kako bi potaknuli partnere i sponzore koji mogu aktivno stimulirati dalji razvoj Veleža itd.

Spomenuta grupa studenata na održanom natjecanju je osvojila prvo mjesto, i na sebe privukla veliku pažnju i zanimanje šire društvene zajednice. Tada su obećali da će voljenom klubu, i u znak zahvalnosti prema Upravi koja im je pružala maksimalnu podršku, posvetiti navijačku pjesmu, za koju se nadaju da će kod navijača i simpatizera FK Velež izazvati pozitivne reakcije.

Kako kažu, ovo je njihov mali doprinos povratku Veleža u društvo najboljih, upravo tamo gdje i zaslužuju biti.

Obećanje su ispunili, i uz podršku studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru, Harisa Korića i Alme Mujale (koji su osmislili glazbu i izveli pjesmu), istu upravo predstavljaju javnosti.

''Aktivno ćemo pratiti realizaciju i ostalih studentskih ideja i marketing kampanja od strane naših poslovnih partnera i prijatelja, te radovati se svim pozitivnim pričama koje će uslijediti u narednom periodu'', poručili su sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta ''Džemal Bijedić''.

Kopirati
Drag cursor here to close