Primjeri iz prakse

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta ugostilo studente Ekonomskog fakulteta

Gospodarstvo / Flash | 17. 12. 2016. u 07:17 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako je sustav obrazovanja i u Mostaru na zavidnom nivou, te kako se isti i svakodnevno usavršava svjedoči ova, ne tako uobičajena, posjeta studenata četvrte godine Ekonomskog fakulteta (smjer Menadžment), Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru, Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta.

Posjeta studenata je realizirana u pratnji predmetnog nastavnika i prodekana za nastavu Ekonomskog fakulteta doc. dr. Veldina Ovčine. Svrha posjete je bila unapređenje stečenih teorijskih znanja studenata kvalitetnim primjerima iz prakse i pripremanje istih za uspješno koncipiranje poduzetničkih projekata, istraživačkih studija i međunarodnih marketing strategija.

Tajnik ministarstva, dr. Jozo Bejić, upoznao je studente sa djelokrugom rada Ministarstva, stavljajući naglasak na aktivnosti podrške razvoju poduzetništva (prvenstveno mladih), obrta i drugih segmenata gospodarstva s ciljem kreiranja i unapređenja poslovnog ambijenta.

Detaljnije su prezentirane aktivnosti davanja podrške za primjenu inovacija i uvođenja novih tehnologija u oblasti poduzetništva i obrta, organiziranja institucija za poduzetništvo, stvaranje poduzetniče infrastrukture, te su elaborirane mjere i aktivnosti u razvoju MSP u Federaciji BiH (institucionalna podrška, uklanjanje prepreka za rast i razvoj, osiguranje financijskih izvora, promocija izvoza itd.)

''U cilju unapređenja kvalitete nastavnog programa nastojimo studente upoznati s praktičnim aspektima ekonomskih poslova pripremajući ih na taj način na realnost poslovnog svijeta. S obzirom na iskazano zadovoljstvo studenata realiziranom posjetom Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta, u vidu usvajanja novih znanja i vještina, možemo reći kako smo donijeli i više nego dobru odluku odlučivši posjetiti isto, te se ovom prilikom zahvaljujemo Ministarstvu i tajniku Bejiću, i radujemo se nastavku uspješne suradnje'', navode iz Ekonomskog fakulteta.

 

Kopirati
Drag cursor here to close