Futsal

Mostar na vrhu, Zrinjski bježi s dna

Centar je u derbiju kola savladao Brotnjo u gostima 5:3, iako su domaći u prvom poluvremenu dva puta vodili.
Sport / Nogomet | 18. 11. 2019. u 08:06 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šesto kolo Premijer Futsal lige BiH u potpunosti je pripalo gostujućim momčadima koje su od mogućih 15 bodova uzele 11. Za sada su i dalje Mostar SG i Salines jedine dvije neporažene momčadi, međutim, nakon trijumfa u Čitluku, sarajevski Centar se probio na drugo mjesto.

Centar je u derbiju kola savladao Brotnjo u gostima 5:3, iako su domaći u prvom poluvremenu dva puta vodili. Kapetan Anto Galić je osigurao prvo prednost od 1:0, nakon toga i 2:1, ali su se gosti znali vratiti na vrijeme. Nedžad Hodžić se pobrinuo za 1:1, dok je gol za 2:2 postigao Ibrahim Hršumović.

Hršumović je svoju sjajnu formu potvrdio drugim golom na otvaranju drugog poluvremena za prvo vodstvo gostiju. Kada je Jasmin Hodžić udvostručio prednost Centra, domaći su probali zaigrati s čovjekom više u polju, bez golmana. To su skupo platili, Amel Handžić je na pet minuta prije kraja riješio sve dileme. Sve što su uspjeli u finišu napraviti domaći igrači, bio je gol Marina Sutona.

Zbog nastupa u Ligi prvaka, Mostar SG je svoju utakmicu u gostima protiv Kaskade odradio još u četvrtak. Hat trick Marija Aladžića te golovi Anela Radmilovića i Samira Goste bili su više nego dovoljni za čistih 1:5. Aktualni prvaci se sada okreću utakmicama Elitne runde Lige prvaka, prva je na rasporedu već 19. ovog mjeseca protiv domaćina turnira moskovskog KPRF-a.

Ambiciozni Salines je već drugi put ove sezone remizirao. Novajlija u društvu najboljih, Sloga iz Gornjeg Vakufa - Uskoplja je izvukla bod na domaćem terenu, iako je Salines nakon 12 minuta imao čak tri gola prednosti. Na kraju je završilo 4:4, Admir Zukan je bio strijelac u 40.minuti.

Svoju prvu pobjedu za bijeg s dna tabele upisao je Zrinjski. U tvrdoj utakmici na malo golova, Zrinjski je u finišu uspio slomiti otpor Tanga. Junak utakmice je bio Luka Pehar dvostruki strijelac za trijumf 1:2. Drugi gol je Pehar zabio u 39.minuti. Zrinjski sada ima četiri boda što je dovoljno za osmo mjesto.

Nakon Salinesa, Beli Anđeo je uzeo još jedan bod u gostima, ovaj put u Livnu. Seljak je također imao lijepu prednost u dva navrata od dva gola, ali su se gosti izvukli, Branislav Panić je pogodio za 3:3, tri minute prije kraja.

Kopirati
Drag cursor here to close