Marco Pašalić

Momak s bauštele kuca na vrata Vatrenih

Još 2018. godine, tadašnji 18-godišnji Pašalić radio je na baušteli kako bi zaradio. Naime, tada nije bio siguran da će uspjeti u nogometu pa ništa nije prepuštao slučaju.
Sport / Nogomet | 25. 08. 2023. u 13:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: NK Rijeka / Marco Pašalić

Marco Pašalić je golom protiv Lillea oduševio navijače Rijeke, ali i nogometnu Europu, kad je sjajnim "šukerovskim" lobom prevario golmana francuskog prvoligaša.

Ovaj 22-godišnji Hrvat rođen u Njemačkoj, a Rijeka ga je praktično dobila ''na poklon''. Već je dosad pokazao kako spada među najbolje igrače u HNL-u, jer je u samo osam nastupa za Rijeku postigao pet pogodaka i jednom asistirao.

Pašalić je prve juniorske korake napravio u Karlsruheu da bi ga nakon toga dovela Borussija Dortmund, gdje je igrao za drugu momčad, a dva je puta igrao i za seniore.

No u Dortmundu nije mogao dobiti garanciju da će igrati za prvu momčad pa je od raznih ponuda izabrao put u Hrvatsku. Rijeka ga je odlučila dovesti i nikako nije pogriješila, piše Gol.hr.

A, ne tako davno, u onoj, za hrvatski nogomet slavnoj, 2018. godini, tadašnji 18-godišnji Pašalić radio je na baušteli kako bi zaradio. Još tada nije bio siguran da će uspjeti u nogometu pa ništa nije prepuštao slučaju.

"Našao bih se s prijateljima u 8:30, popili bismo kavu i onda bih radio od devet do 17 sati na baušteli. Nakon toga bih sjeo na autobus i otišao na trening", izjavio je Pašalić.

Foto: Instagram / Pašalić iz bauštelskih vremena

Mnogi, naravno, nisu vjerovali da se ne radi o šali, a kako bi sve i dokazao Pašalić je objavio selfie sa svojim kolegom iz tog vremena.

Kaže kako je oduvijek maštao o tome da igra za Hrvatsku i da ga njemačka reprezentacija nije zanimala, iako su ga pratili u mlađim uzrastima. Za U21 Vatrenih debitirao je 2021., a ubilježio je četiri nastupa. Promovirao ga je tadašnji izbornik mlade reprezentacije Igor Bišćan.

Pašalić igra po desnom krilu, a hrvatskom izborniku Daliću upravo tu nedostaje širina kadra. Jedno vrijeme obećavao je Josip Brekalo, ali je vremenom pao u formi i time ujedno u drugi plan.

Osim toga, Pašalić je desno krilo s nevjerojatnom lijevom nogom, golovi mu neodoljivo podsjećaju na one slavnog Arjena Robbena koji je godinama rasturao protivničke obrane u dresu Bayerna.

Ne bude li iznenađenja u njegovom razvoju, Pašalić će za Hrvatsku biti još jedan u nizu poklona iz dijaspore. Luka Sučić, Josip Stanišić, Marco Pašalić… Svi su oni izdanak stranih škola nogometa, no druga opcija osim Vatrenih za njih nije postojala.

Na donjem video zapisu pogodak Pašalića može se vidjeti od 3:05 minute snimke.

Video: Konferencijska liga: Lille - Rijeka 2:1, sažetak, playoff (2023./2024.)
Kopirati
Drag cursor here to close