Luka - jedan od najvećih

Modrić u dobrom raspoloženju proslavio 38. rođendan

Modrić se rodio 9. rujna 1985. godine u Zadru. Prve nogometne korake napravio je u NK Zadru, a sa 15 godina se preselio u Dinamo. Član "Modrih" je bio od 2003. do 2008. uz posudbe u Zrinjskom iz Mostara, te Interu.
Sport / Nogomet | 09. 09. 2023. u 22:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: HNS | Twitter / Luka Modrić sa slavljeničkom tortom

Na ručku neposredno uoči odlaska za Armeniju priređeno je iznenađenje za kapetana hrvatske nogometne reprezentacije, Luku Modrića, koji je u društvu suigrača i članova stožera Vatrenih proslavio 38. rođendan.

Modrić se rodio 9. rujna 1985. godine u Zadru. Prve nogometne korake napravio je u NK Zadru, a sa 15 godina se preselio u Dinamo.

Član "Modrih" je bio od 2003. do 2008. uz posudbe u Zrinjskom iz Mostara, te Interu.

Iz Maksimira je 2008. preselio u Tottenham gdje se zadržao četiri godina, a od 2012. je član Real Madrid.

Video: Luka Modric 2018 Ballon d'Or Level

Za hrvatsku reprezentaciju je upisao rekordna 166 nastupa i postigao 24 gola, a "Vatrene" je predvodio do svjetskog srebra 2018. u Rusiji, bronce četiri godine kasnije na SP-u u Kataru, te srebra u Ligi nacija ove godine.

Modrić je ušao u nogometnu povijest kada je 2018. godine osvojio sve četiri najprestižnije svjetske nagrade za najboljeg igrača svijeta u istoj godini - Zlatnu loptu Svjetskog prvenstva, FIFA-in The Best, Nagradu UEFA-e i Ballon D'Or.

"Hvala još jednom svima na čestitkama. Drago mi je i sretan sam što i dalje slavim rođendane među svima vama, to mi je stvarno velika sreća i ponos", rekao je kapetan Vatrenih Luka Modrić.

Hrvatski nogometaši u subotu su u rano poslijepodne stigli u Armeniju, a poseban doček imao je upravo Luka Modrić.

Njega su u Erevanu dočekali lokalni navijači Real Madrida koji su mu poklonili tortu povodom 38. rođendana. Navijači su ga zamolili da potpiše dresove te da se s njima fotografira, što je hrvatski kapetan i učinio.

Modrić uskoro drugi najstariji igrač u povijesti Real Madrida

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić, koji je upravo napunio 38 godina, do kraja sezone će vjerojatno postati drugi najstariji nogometaš u 121 godini dugoj povijesti Real Madrida.

Ispred Modrića su trenutačno trojica koja su nosila bijeli dres Kraljevskog kluba u dobi većoj od njegove.

Vratar Jirzy Dudek je posljednji put među vratnicama stajao s 38 godina i 56 dana u prvenstvenoj utakmici s Almerijom u svibnju 2011.

Paco Buyo, također vratar, imao je 38 godina i 63 dana kada je čuvao Realovu mrežu protiv Albacetea u ožujku 1996.

Modrić bi na proljeće, ne bude li ozlijeđen, trebao nadmašiti obojicu.

Ispred njega bi tako ostao samo napadač Ferenc Puskas koji je s 39 godina i 36 dana zaigrao u španjolskom kupu 1966.

Modrić, kojem ugovor istječe 30. lipnja 2024., morao bi produžiti ugovor za dodatnu sezonu te tako eventualno prestigne Puskasa i postane najstariji igrač u povijesti kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close