Ancelotti

Modrić nije zadovoljan

Hrvatski veznjak je protiv Athletic Bilbaa odigrao zadnjih 10 minuta, pa protiv Almerije posljednjih 18 minuta.
Sport / Nogomet | 24. 08. 2023. u 14:15 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić nije zadovoljan što je postao rezervni igrač Real Madrida, ali svejedno može doprinijeti momčadi, izjavio je u četvrtak Realov trener Carlo Ancelotti.

Modrić, koji će idući mjesec napuniti 38 godina, u početna dva kola španjolskog prvenstva ulazio je s klupe za pričuve pred kraj utakmica.

Neuobičajena situacija

"Istina je da je ovo neuobičajena situacija za njega, da ne igra kao obično, i to u specifičnom dijelu sezone kada se igra tek po jedna utakmica tjedno", izjavio je Ancelotti na konferenciji za medije u Madridu uoči utakmice sa Celtom iz Viga.

Hrvatski veznjak je protiv Athletic Bilbaa odigrao zadnjih 10 minuta, pa protiv Almerije posljednjih 18 minuta.

"Očito je, nije zadovoljan, ali je jako dobro fizički spreman za igranje. Nema zdravstvenih problema, može nam doprinijeti i doprinijet će nam", rekao je Ancelotti.

Talijanski trener je ljetos zbog kupnje 20-godišnjeg Juda Bellinghama za 103 milijuna eura iz Borussije Dortmund promijenio sustav igre kako bi ga prilagodio tom Englezu. Umjesto tradicionalnih 4-3-3 Real Madrid sada igra u formaciji 4-4-2 gdje su na sredini terena Bellingham te također mladi Federico Valverde, Eduardo Camavinga i Aurelien Tchouameni.

Luka je već odabrao

"Za sve je ovo neuobičajena situacija, i za mene osobno, da igrač kao što je Luka Modrić, koji je uvijek navikao igrati od prve minute ne igra od početka. Vjerujem da će igrati i doprinositi ove sezone, kao što je doprinosio i prošle", napomenuo je Ancelotti.

Upitan očekuje li da bi Modrić mogao otići u Saudijsku Arabiju, gdje ljetos odlaze brojni nogometaši iz Europe, Ancelotti je odgovorio:"Luka je već odabrao što mora napraviti, odabrao je što želi raditi iduće godine".

Modrić, koji je od ljeta 2012. osvojio s Realom 23 trofeja, u lipnju je produžio ugovor na godinu dana. Real Madrid računa na njega do 30.lipnja 2024.

Video: LUKA MODRIĆ'S BEST GOALS | REAL MADRID

Ljetni prijelazni rok zatvara se 1.rujna a uprava neće dovoditi nove igrače na stadion Santiago Bernabeu.

"Odbacujem 100 posto dovođenje bilo kojeg igrača. Vjerujem da je naša ekipa zaključena. Svi su sada fokusirani na ovu sezonu. (U klubu) mogu promijeniti ideju, ali ne bojim se toga", zaključio je Ancelotti.

Real Madrid, lani drugoplasirana momčad prvenstva, na startu ove sezone ima dvije pobjede. U gostima je svladao Athletic s 2-0, a zatim je i kod Almerije bio bolji s 3-1.

Modrić je u četvrtak normalno trenirao pripremajući se s ekipom za utakmicu kod Celte koja se igra u petak u 21.30 sati. Klub sa sjevera Madrida u početna tri kola nastupa u gostima zbog radova na svom stadionu, što mu je odobrio organizator prvenstva La Liga.

 

Kopirati
Drag cursor here to close