Slavlje protiv Tricolora

Modrić donio prvu pobjedu Hrvatskoj nad Francuskom

Pogodak odluke zabio je Luka Modrić iz jedanaesterca u 5. minuti.
Sport / Nogomet | 13. 06. 2022. u 22:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pogodak odluke zabio je Luka Modrić iz jedanaesterca u 5. minuti.

"Vatreni" su napokon dočekali slavlje protiv "Tricolora". Tek u desetom pokušaju ostvarili su prvu pobjedu nakon što je u dosadašnjih devet susreta Francuska slavila šest puta, dok su tri utakmice završile bez pobjednika.

Kada je prije nekoliko dana Zlatko Dalić rekao kako bi Ligu nacija ukinuo, vjerojatno nije ni slutio da će upravo u četvrtom kolu ovog natjecanja , na izmaku sezone ostvariti trijumf protiv Francuske. Trijumf koji se u taboru Hrvatske čekao, od prve utakmice i poraza u polufinalu Svjetskog prvenstva 1998. godine.

Francuska ne briljira u dosadašnjem dijelu takmičenja, u četiri utakmice nije pobjedila niti jednom. Imaju aktualni svjetski prvaci posjed, stvaraju prilike, ali daleko je to od one Francuske na koju smo se navikli, piše Hina.

Hrvatska je idealno otvorila utakmicu, VAR je analizirao duel Konatea i Budimira, ispostavilo se kako je Konate napravio prekršaj. Luka Modrić je šutirao Maignan je dohvatio loptu vrhovima prstiju, ali uzalud. Hrvatska stiže do prednosti, gola koji na kraju se ispostavilo presudio pitanje pobjednika. Mbappe je bio agilan, raspoložen, ali se zato ostali baš nisu naigrali. Recimo Benzema ili Rabiot.

Kada se gledaju prilike u prvom poluvremenu vrijedi izdvojiti pokušaj Christophera Nkunkua iz daljine kao najbolji Francuski. Sa druge strane trojka u sredini Modrič - Kovačić - Brozović je obavljala sjajan posao, a uz njih su još sigurniji bili Stanišić-Erlić-Šutalo. Čak je i Budimir bio vrlo neugodan u vrhu napada.

Upravo je Budimir imao najbolju priliku u nastavku drugog dijela, nakon čega je Francuska pojačala svoj pritisak, puno jače i puno bolje kako je utakmica prolazila.

Francuska je najavila pobjedu, njihovi su navijači bili nestrpljivi, ali bučni i bilo je jasno da u drugom poluvremenu moraju dati gas do kraja. Mbappe je pojačao ritam, Tchouameni koji je upao u poluvremenu dao je više konkretnosti u veznom redu, ali dugo su to bili samo pokušaji ili udarci koje je Ivušić sigurno zaustavljao.

Mbappe je u centru pažnje, nakon duže vremena prijeti i Benzema. Međutim, može i Lovro Majer biti neugodan, njegov šut ide u ruke golmana Francuske. Na kraju je Dechamps na teren poslao Griezmanna ali uzalud. U sudačkoj nadoknadi, Ivušić skida zicer, Konate promašuje glavom i tu je kraj priče. Hrvatska je uspjela skinuti skalp Francuskoj koja će sada teško do Final Foura. Kako stvari stoje za prvo mjesto će se boriti Hrvatska i Danska.

 U drugom susretu iz ove skupine Danska je u Kopenhagenu pobijedila Austriju sa 2-0 golovima Jonasa Winda (21) i Andreasa Skova Olsena (37).

Na ljestvici vodi Danska s devet bodova, Hrvatska je druga sa sedam bodova, Austrija ima četiri, a posljednja je Francuska s dva boda.

Nastavak Lige nacija je u rujnu kada su na rasporedu preostala dva kola.

Hrvatska će 22. rujna ugostiti Dansku, a u posljednjem kolu tri dana kasnije gostuje u Beču protiv Austrije.

Podsjetimo, pobjednik skupine ide na Final Four, a zadnji seli u niži rang natjecanja, Ligu B.

Kopirati
Drag cursor here to close