Nakon utakmice

Dalić: Hrvatska nije zaslužila zvižduke, Deschamps: Zadovoljan sam, ali ne potpuno

"Čestitao bi igračima na dobroj i karakternoj utakmici, borili su se kako treba. Uzeli smo bod, možda smo mogli i malo više," kazao je Dalić
Sport / Nogomet | 07. 06. 2022. u 07:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čestitao bi igračima na dobroj i karakternoj utakmici, borili su se kako treba. Uzeli smo bod, možda smo mogli i malo više, kazao je izbornik Zlatko Dalić nakon splitskih 1-1 protiv Francuske u susretu 2. kola Lige nacija.

"Čestitao bi igračima na dobroj i karakternoj utakmici, borili su se kako treba. Uzeli smo bod, možda smo mogli i malo više," kazao je Dalić za Novu TV dodavši: "Hrvatska reprezentacija nije zavrijedila zvižduke, žao mi je što je to bilo u Osijeku. Da izgubimo i 10 utakmica oni to nisu zavrijedili. Može se kritizirati mene kao izbornika, ali igrači su dali sve od sebe."

Dalić je naglasio kako neće donositi sudove nakon Lige nacija i kako bi bio najsretniji da se ona ukine.

"Mene ona ne ide, ja bih bio najsretniji da se ona sutra ukine. Nemam zamjerke igračima, bitno je da oni daju sve od sebe, trud je bio na nivou."

Nakon susreta protiv Austrije (0-3) i Francuske (1-1), "Vatreni" nemaju vremen za odmor. Idući nastup imaju 10. lipnja u Kopenhagenu protiv Danske, a ovaj "mini ciklus" završava 13. lipnja gostovanjem u Parizu.

"Za Dansku ćemo napraviti promjene. Tražit ćemo nova imena, ali nikoga nećemo zvati. Nitko neće otići, ali tražit ćemo svježine," poručio je, prenosi Hina.

"Ovo je važan bod protiv svjetskih prvaka. Željeli smo pobjedu, šteta što nismo iskoristili energiju stadiona. Dečki su moćni, brzi, vrijeme je bilo teško. Šteta da nismo kod kuće pobijedili Francuze," kazao je strijelac hrvatskog gola Andrej Kramarić.

"Vrijeme je bilo užasno teško, dečki su dali sve od sebe. Nije bilo moguće raditi pritisak svih 90 minuta. Na kraju je zasluženo završilo 1-1," dodao je.

Hrvatskoj sada slijedi Danska u Kopenhagenu u petak.

"Danska je svjetska reprezentacija. Organizirana momčad, imaju kvalitetne igrače, Neće nam biti lako. Bit će dodatno motivirani jer će igrati protv svjetskih doprvaka," poručio je hrvatski napadač.

Kapetan Luka Modrić je protiv Francuske upisao 150. nastup u hrvatskom dresu.

"Fenomenalan je osjećaj, sretan sam i ponosan što sam dosegao 150. nastup. Nisam čekivao da ću doći do te brojke. Hvala navijačima na podršci i na transparentu, hvala HNS-u, ali i Francuzima na poklonu," kazao je kapetan "Vatrenih"  osvrnuvši se na rezultat utakmice.

"Bez obzira na rezultat, možemo biti zadovoljni našom igrom. Odigrali smo mušku i kompaktnu utakmicu. Ispred nas su još dvije utakmice, trebamo nastaviti tako. Pokazali smo da se možemo nositi s Francuskom."

Branič Spezije Martin Erlić odigrao je protiv Francuske prve minute u hrvatskom dresu.

"Pružili smo dobru partiju, bilo je prilika na obje strane. Prvi puta sam igrao na Poljudu što je san svakog Dalmatinca, nisam mogao poželjeti ljepši debi," kazao je 24-godišnji Erlić.

Francuski izbornik Didier Deschamps je naglasio kako je "uglavnom zadovoljan"

"Uglavnom sam zadovoljan, ali ne u potpunosti. Mogli smo udvostručiti vodstvo, ali na kraju smo primili gol i nismo uspjeli zapečatiti pobjedu. Ali rezultat je zadovoljavajući," kazao je strateg svjetskih prvaka.

"Ovo je naša prilika da se pripremimo za Svjetsko prvenstvo i isprobamo sve mogućnosti koje imamo. Koristimo ovo natjecanje najbolje što možemo," dodao je.

Kopirati
Drag cursor here to close