Plemići kroz statistiku

Moćni protiv slabijih, impotentni protiv konkurencije

Zrinjski je godinu završio na, za svoje standarde, razočaravajućem šestom mjestu, ali treba podsjetiti da Plemići ni prošle godine u ovo vrijeme nisu bili ništa bolji.
Sport / Nogomet | 15. 12. 2020. u 14:05 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zapravo, sada je Zrinjski osvojio više bodova (32)  nego tada (31), a čak je i postigao jednaki broj golova (25) kao tada, s tim da je sada primio šest više (17). Međutim, lani je u tri preostala kola do treće faze, koja se zbog korone nikada nije odigrala, izvukao maksimum i na kraju došao do trećeg mjesta koje ga je odvelo u Europu.

Bljesak.info / Bilbija najbolji strijelac lige

Međutim, ono što bi stvarno trebalo zabrinuti i trenera Mladena Žižovića i one koji ga plaćaju, učinak je protiv ozbiljnijih klubova, odnosno konkurencije. U devet ogleda protiv izravnih konkurenata za naslov, odnosno za Europu, što je sada realniji cilj, Zrinjski je osvojio samo devet bodova! 

Sve ostale bodove osvojio je protiv slabijih od sebe, ekipa koje su 2020. završile u donjem domu Premijer lige. Protiv njih je Zrinjski bio silan, imao je sedam pobjeda u devet utakmica i da se nije dogodio onaj neobjašnjiv poraz kod Olimpika (0:3) nijedna od tih šest ekipa iz donjeg ranga ne bi mu postigla niti pogodak!

Bljesak.info / Bez problema s ekipama iz donjeg dijela ljestvice

Ali problem su one iz gornjeg doma, odnosno ozbiljnije ekipe. Sve ekipe kojima Zrinjski gleda sada u leđa dobile su ga ove sezone barem jednom, a Željezničar i dvaput. U tim utakmicama se vidi da kod ovog Zrinjskog ipak nešto ne štima, a što je to morat će otkriti sami tijekom ove pauze.

Bljesak.info / Slabo protiv konkurencije

Što se igračkog kadra tiče, Zrinjski uz Sarajevo vjerojatno ima i najkvalitetniji kadar u ligi, ali isto tako vrlo iskusan kadar. Čak 11 igrača Zrinjskog ima 30 ili više godina, a u prvom sastavu obično ih je više od polovice. Sve su to prekaljeni znalci, ali koji očito teško mogu držati svježinu cijelo vrijeme. 

Uostalom, to pokazuje i statistika, jer 10 od svojih 25 golova Zrinjski je postizao u prvih pola sata utakmica, a 15 u prvom dijelu. U drugim poluvremenima uglavnom bi bio nadigran, gol razlika je 10-12 u korist protivnika, a zanimljivo da je daleko najviše (7) golova primao u zadnjih 15 minuta utakmica.

Hercegovački derbi bio je 24. natjecateljska utakmica u zadnja četiri i pol mjeseca. Stoga nije ni čudo da je Žižovićeva momčad jednostavno “ispuhala” pred kraj. 

Samo devet bodova protiv konkurenata

Zrinjski protiv gornjeg doma

Sarajevo 1 poraz, 2:3 0 bodova

Željezničar 2 poraza 1:3 0

Široki Brijeg 1 pobjeda, 1 poraz 3:3 3

Velež 1 pobjeda, 1 poraz 3:3 3

Borac 1 pobjeda, 1 poraz 2:2 3

Ukupno 3 pobjede, 6 poraza, gol razlika 11:14, 9 bodova

 

Zrinjski protiv donjeg doma

Olimpik 1 pobjeda, 1 poraz 1:3 3 boda

Radnik 1 pobjeda, 1 remi 2:0 4 boda

Sloboda 1 pobjeda, 1 remi 1:0 4 boda

Mladost 2 pobjede, 3:0 6 bodova

Krupa 1 pobjeda, 3:0 3 boda

Tuzla 1 pobjeda, 4:0 3 boda

Ukupno 7 pobjeda, 2 remija, 1 poraz, gol razlika 14:3, 23 boda

Kopirati
Drag cursor here to close