PL na pauzi

Ludi finiš jeseni obećava još luđe proljeće

Hercegovačkim derbijem na Pecari stavljena je točka na polusezonu 2020./2021., prvu "pandemijsku", koja se igrala pred praznim tribinama.
Sport / Nogomet | 14. 12. 2020. u 15:18 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako se "koketiralo" s mogućnošću povratka navijača na tribine, makar i u ograničenim brojevima, to se na kraju nije dogodilo, ali s obzirom na pesimizam uoči same sezone, dobro je da se ovih 19 kola ikako odigralo.
 
 
Savez i klubovi tretirali su Covid-19 s oprezom, uz prilično oštre mjere, koje su se s vremenom "labavile", ali ne i dramatično. Očito je jedino tako moguće iznijeti sezonu, bez da se zaraza uzima dramatično i da zbog par slučajeva ne idu u izolaciju kompletne ekipe.
 
Zbog toga se utakmice nisu otkazivale zbog korone. Možda to nije uvijek bilo fer prema nekim ekipama, kao u slučaju Širokog ili Mladosti odmah na početku, ali zato se barem prvi dio okončao na vrijeme.
 
Na pauzu će kao prvo Sarajevo, koje je jedino neporaženo, koje ima devet bodova viška i očito je poseban svijet za sebe.
 
 
No, ako izuzmemo Sarajevo, ova polusezona donijela je borbu za pozicije kakva se dosad rijetko viđala. Naime, od drugoplasiranog Željezničara do šestoplasiranog Zrinjskog razlika je u samo četiri boda.
 
Najbolji finiš jeseni imali su Velež, koji je nanizao tri pobjede, te Široki koji je iz drugog plana došao do trećeg mjesta. S druge strane, najgori je na kraju bio Željezničar koji je s dva poraza dopustio Sarajevu da mu se još više odvoji, te konkurenciju da mu se posve približe.
 
 
I na dnu su oba kluba iz zone ispadanja, Krupa i Olimpik, slavili u zadnjem kolu, pa i u donjem domu nitko nije spokojan uoči proljeća.
 
U svakom slučaju, čeka nas zanimljivih 14 kola do kraja. Pogotovo ako bude i navijača...
 
Kopirati
Drag cursor here to close