Oglasili se na Facebooku

Mladost zgrožena navijanjem na Pecari

FK Mladost oglasila se na Facebooku zbog uvreda koje su upućene njihovim igračima u nedjelju navečer na Pecari.
Sport / Nogomet | 05. 11. 2018. u 10:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Široki Brijeg i Mladost iz Doboja kod Kaknja u nedjelju navečer se su remizirali na Pecari (1:1) u susretu 16. kola Premijer lige BiH, a utakmicu su obilježili incidenti u sudačkoj nadoknadi i po završetu utakmice.

Gostujući igrači su konstantnim izležavanjem isprovocirali domaće navijače, a gostujući vratar Emil Velić se uhvatio za međunožje i okrenuo prema sjevernoj tribini što je izazvalo salve uvreda.

U nedjelju kasno navečer se na Facebooku oglasio klub iz Doboja kod Kaknja te su naveli da je utakmica ''pala u drugi plan zbog strašnih stvari koje su naši igrači i stručni stožer doživjeli, što je ostalo u zapisniku delegata Lazara Martinovića i što su čuli svi koji su bili na stadionu Pecara'', navodi se na početku priopćenja.

Delegat je u svom izvješću nakon utakmice naveo da je u dijelu tribine s domaćim navijačima bilo nesportskog navijanja i pirotehnike.

''Prije svega želimo istaknuti da je naša ekipa od strane domaćina NK Široki Brijeg dočekana i ispraćena korektno, ali da su skandiranja i uvrede koje smo doživjeli nešto što se ne smije događati ni u jednoj sferi našeg društva, a najmanje na sportskim terenima. Povici mržnje na nacionalnoj osnovi upućeni našim igračima su toliko degutantni da ih ne možemo ni ponoviti, nešto što je nezamislivo u 21. stoljeću u kome živimo'', navode iz FK Mladost.

''Želimo istaknuti da navijanje ispunjeno mržnjom, uvrede koje pozivaju čak i na ubijanje drugog i drugačijeg ne smiju biti dio sportskih događaja, a to je ono što smo doživjeli večeras. Naša ekipa, ali i navijači koji su bili uz nas i u Širokom Brijegu ničim to nisu zaslužili, a ono na što smo ponosni, nisu ni na kakav način ni odgovorili na uvrede i psovke najgoreg oblika'', izdvaja se iz priopćenja FK Mladosti.

Vulgarni ispad svog vratara Velića nisu spomenuli u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close