Vulgarne provokacije

Vidjela Pecara, ali ne i delegat: Što je vratara Mladosti češalo u međunožju?

Cirkus zvani Premijer liga BiH ovoga puta gostovao je na Pecari.
Sport / Nogomet | 05. 11. 2018. u 09:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Široki Brijeg i Mladost iz Doboja kod Kaknja remizirali su u nedjelju navečer na Pecari (1:1) u sklopu 16. kola Premijer lige BiH, a susret će ostat upamćen po izležavanju gostujućih igrača i provokaciji pojedinih.

Foto: Bljesak.info / Izležavanje Bojana Markovića i vulgarne provokacije vratara Emila Velića isprovocirale su navijače na Pecari

Naime, u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena burno je postalo na terenu, ali i na tribina. Nogometaši Mladosti s ''krađom vremena'' počeli su odmah po početku drugog poluvremena, a što se utakmica primicala kraju, izležavanje je trajalo sve duže i duže.

Takve nesportske radnje dekoncentrirale su domaće nogometaše, što je potvrdio i pomoćni trener Aleksandar Vlaho na press konferenciji, ali i isprovocirao navijače na Pecari.

Foto: Bljesak.info / Izležavanje Bojana Markovića i vulgarne provokacije vratara Emila Velića isprovocirale su navijače na Pecari

Sve je kulminiralo u sudačkoj nadoknadi (4 min) kada se bespotrebno nakon prekršaja izležavao igrač Mladosti Bojan Marković što je izazvalo bijes navijača sa sjeverne tribine koji su pohrlili na ogradu i igrača zasuli uvredama, ali i plastičnim bocama vode.

Nakon što je ustao, Marković je uzeo bocu i pretrčao cijeli teren i istu bacio pred delegata Lazara Martinovića, a zatim je provocirao klupu i stručni stožer Širokog Brijega. Zbog svega toga sudac Srđan Došlo pokazao mu je žuti karton.

Foto: Bljesak.info / Bojan Marković provocirao je klupu Širokobriježana 

U svom tom cirkusu, kojeg sudac nije znao na vrijeme zaustaviti, vratar Emil Velić na vulgaran je način provocirao navijače na sjevernoj tribini. Dotični se uhvatio rukama za međunožje i okrenuo prema navijačima što je izazvalo još veći bijes i povike.

Zanimljivo da delegat Martinović to nije vidio jer u izvješću nakon utakmice nije spomenuo ništa osim toga da mu je Marković bacio bocu vode.

Foto: Bljesak.info / Marković ''požutio'' zbog bacanja boce vode prema delegatu

''Na terenu za vrijeme igre nije bilo incidenata dok je u dijelu tribine gdje su bili domaći navijači bilo nesportskog ponašanja (pirotehnika, navijanje)'', stoji, između ostaloga, u izvješću delegata koji je nadodao da će detaljnije u opširnijem izvješću opisati nesportska ponašanja navijača.

Pitanje je na kraju, tko koga zaista drži za međunožje?

Foto: Bljesak.info / Izležavanje Bojana Markovića i vulgarne provokacije vratara Emila Velića isprovocirale su navijače na Pecari

U nedjelju kasno navečer se na Facebooku oglasio FK Mladost koji su, između ostaloga, istaknuli da je navijanje bilo ispunjeno mržnjom te da ''uvrede koje pozivaju čak i na ubijanje drugog i drugačijeg ne smiju biti dio sportskih događaja''.

U svom priopćenju nisu spominjali vulgarne radnje svog vratara Velića. 

Iz Nogometnog kluba Široki Brijeg još nije bilo nikakvih službenih reakcija, a klub s Pecare zasigurno će dobiti kaznu Nogometnog saveza BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close