Već je na radaru Manchester Cityja

VIDEO I Mladi wunderkind upisao profesionalni debi sa samo 14 godina

Plan je takav da mladi Sullivan, ako postigne dogovor s Građanima, kada napuni 16 godine ode na posudbu u belgijski Lommel SK. Za City neće moći igrati dok ne napuni 18 godina.
Sport / Nogomet | 25. 03. 2024. u 11:48 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladi Cavan Sullivan, 14-godišnjak koji je trenutno član akademije Philadelphia Uniona, mogao bi postati igrač Manchester Cityja, prenosi ugledni stručnjak za transfere Fabrizio Romano.

On je u nedjelju upisao prvi profesionalni nastup u seniorskom nogometu, ušao je s klupe za drugu momčad Philadelphije. Priliku je iskoristio na najbolji mogući način. Upisao je asistenciju u 81. minuti, i to fenomenalnu. Uzeo je loptu na svojoj polovici te sjajnim dugim dodavanjem preko 40 metara između dva protivnička igrača pronašao suigrača Olivasa koji je doveo domaćine u prednost (2:1).

Uz Romana, američki mediji također prenose kako je stvar s Cityjem skoro pa riješena. Plan je takav da mladi Sullivan, ako postigne dogovor s Građanima, kada napuni 16 godine ode na posudbu u belgijski Lommel SK. Za City neće moći igrati dok ne napuni 18 godina.

Video: Cavan Sullivan 

Neki izvori navode kako Philadelphia čini sve da svog igrača zadrži do punoljetnosti pa da pokušaju odraditi jedan od najvećih transfera u povijesti, ali se mladi Sullivan navodno „upecao“ na ponudu iz Engleske. Američka momčad bi navodno bila spremna i pristati na dogovor s Cityjem, ali se nadaju kako bi Cavana mogli zadržati dok ne napuni 18 godina.

Tko je mladi Amerikanac?

Sullivan je bio član reprezentacije SAD do 15 godina koja je nastupila na CONCACAF prvenstvu 2023. godine, kada ih je vodio do naslova, a na kraju turnira i ponio nagradu najboljeg igrača na turniru. Neki izvori tvrde kako ga i reprezentacija Njemačke budno prati jer je majka rođena Njemica, ali isti izvor tvrdi kako se mladi Sullivan osjeća kao Amerikanac i da će teško biti da svoju odluku promijeni.

Također je prošlog ljeta nastupio na GA Cupu, globalnom i natjecateljskom turniru za mlade koji uključuje MLS i renomirane klupske akademije iz cijelog svijeta. S 13 godina branio je boje U-15 Philadelphije Union s kojom je prošao do finala preko Arsenala i Real Madrida. Također je i proglašen u najboljih 11 GA Cupa.

Sullivan ima 20-godišnjeg brata, Quinna, koji je trenutno član prve momčadi Philadelphije. Glavni trener Uniona, Jim Curtin, imao je riječi hvale za Quinnovog brata prošle godine.

"Oni koji možda nisu primijetili, mladi Cavan Sullivan ima talent i sposobnost da postane, zasad ću reći samo poznato ime i radi jako dobre stvari", izjavio je tada trener Curtin.

Vrijedi napomenuti kako Cavan Sullivan petnaest godina puni tek u rujnu.

Kopirati
Drag cursor here to close