Velika tragedija

Mladi igrač preminuo tijekom utakmice jer kola hitne pomoći nisu upalila!?

Smrt igrača je indirektna posljedica neispravnog vozila. Kao što potvrđuje fotografija s lica mjesta, skupina djelatnika gura sanitetsko vozilo kako bi odvezli nesretnog igrača u pravcu bolnice, ali automobil nije mogao upaliti.
Sport / Nogomet | 10. 03. 2020. u 01:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: The Sun / Chineme Martins onesvijestio se usred utakmice i preminuo zbog izostanka pomoći

Utakmica između Nasarawe i Katsine United u nigerijskoj ligi neće biti upamćena po rezultatu, već po tragediji koja se možda i mogla - izbjeći.

Jer hitna pomoć nije djelovala na utakmici, nogometaš je preminuo, a navodno sve zbog - štrajka! Na stadion je dostavljeno vozilo koje baš i nije bilo funkcionalno.

Nesretni nigerijski nogometaš Chineme Martins (22) odjednom se usred utakmice onesvijestio i pao na travnjak, a brza reakcija hitne pomoći totalno je izostala.

Želja i volja djelatnika da pomognu nije bila upitna, ali je smrt indirektna posljedica neispravnog vozila. Kao što potvrđuje fotografija s lica mjesta, skupina djelatnika gura sanitetsko vozilo kako bi odvezli nesretnog igrača u pravcu bolnice, ali automobil nije mogao upaliti.

"Ova smrt trebala je biti izbjegnuta. Moramo omogućiti bolje uvjete na stadionima", poručio je Sunday Dare, nigerijski ministar sporta.

Ministar je obećao bolju suradnju s nacionalnom nogometnom ligom u budućnosti, kako bi se ispunili potrebni sigurnosni uvjeti za odigravanje utakmica.

Martinsovi suigrači bili su neutješni kad su saznali da je njihov kolega preminuo.

Ovo je inače drugi put u kratkom razdoblju da su navijači u Lafiji bili svjedokom tragedije. U prosincu 2018. godine kolapsirao je Dominic Dukudod dok se zagrijavao za utakmicu.

Kopirati
Drag cursor here to close