Pong(račić)!

Mladi Hrvat u redovima Wolfsburga nije velika zvijezda, ali blista u Bundesligi

Kao središnji branič, najopasniji je u igri glavom nakon prekida. Tako je bilo i ovaj put u 43. minuti kad je dobro reagirao na ubačaj Arnolda i doveo Vukove u vodstvo od 1:0. Pongračić je zabio i u 75. minuti i to skoro na identičan način.
Sport / Nogomet | 26. 05. 2020. u 22:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Marin Pongarčić (na zemlji) neumoljiv je u igri glavom

"Stranka te prati, imamo velike planove s tobom", kao da je htio kazati Zlatko Dalić središnjem braniču Wolfsburga, Marinu Pongračiću.

Uistinu se mladi Hrvat uspio nametnuti u Wolfsburgu i zahtijevnoj Bundesligi, a u utorak je protiv Bayer Leverkusena bio dvostruki strijelac i na taj način praktično sam 'razvalio' Apotekare.

Da nije bilo utakmice Borussia Dortmund – Bayern, ovo bi bio derbi kola, a stoper koji se sve češće dovodi u vezu s Vatrenima, zabio je svoj prvi, ali i drugi gol za Wolfsburg.

Kao središnji branič, očekivano, najopasniji je u igri glavom nakon prekida. Tako je bilo i ovaj put u 43. minuti kad je dobro reagirao na ubačaj Arnolda i doveo Vukove u vodstvo od 1:0.

Pongračić je zabio i u 75. minuti i to skoro na identičan način.

Opet je Arnold nabacio, Pongračić bio prvi na lopti, i tu je Hradecky bio apsolutno nemoćan. Bilo je to 4:0 za Wolfsburg.

Prethodno su za 2:0 i 3:0 pogađali dvostruki asistent Maximilian Arnold (64.) i Renato Steffen (68.).

Na kraju je rezultat glasio 1:4, a počasni pogodak za domaćina postigao je Julian Baumgartlinger (85.).

Kod Wolfsburga je, pored Pongarčića, u početnom sastavu bio i Josip Brekalo, koji je igrao do 65. minute.

Što se tiče druge dvije utakmice koje su igrane u utorak, obje su završene podjelom bodova.

Eintracht Frankfurt i Freiburg odigrali su 3:3 (Andre Silva 35, Kamada 79, Chandler 82 / Grifo 28, Petersen 67, Hoeler 69), dok su Werder i Borussia M'Gladbach susret završili bez pogodaka (0:0).

Parovi koji se sastaju u srijedu:

RB Leipzig - Hertha
Hoffenheim - Koeln
Fortuna - Schalke 04
Augsburg - Paderborn
Union Berlin - Mainz 05   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   

Marin Pongarčić: Iznimno brz, odlično čita igru i zna s loptom

Ovaj 22-godišnji igrač njemačkog Wolfsburga, u koji je za deset milijuna eura stigao u siječnju ove godine preselivši iz RB Salzburga, već je bio dio hrvatske U-21 reprezentacije, a novi iskorak bi mogao doći vrlo brzo.

'Moram priznati da se uistinu radi o odličnom nogometašu, kojeg mi u U-21 selekciji nažalost nismo mogli koristiti koliko smo htjeli. Bio je na našim popisima, dobivao je i pozive, ali imao je problema s ozljedama. Žao mi je što ga nisam imao prošlog ljeta na Euru u Italiji i San Marinu, a nisam ga imao baš iz tog razloga', rekao je nedavno za Tportal Nenad Gračan, bivši izbornik mlade hrvatske reprezentacije.

Mnogi ističu Pongračićevu brzinu kao najveću vrlinu.

'Ne samo da je brz, nego odlično čita igru i teško da mu protivnički igrač može pobjeći, jer odlično se postavlja. Može igrati na obje stoperske pozicije, i lijevo i desno. A ima i potrebnu nogometnu inteligenciju, što znači da zna unaprijed predvidjeti suparnički potez. U svakom slučaju, mislim da je pred njim lijepa budućnost, a vjerujem i brojni nastupi u hrvatskom dresu', procijenio je Nenad Gračan.

Marinovi roditelji, Stribor i Anđelka, došli su u Njemačku iz Slavonskog Broda, kao izbjeglice tijekom rata. Majka mu je porijeklom iz Kiseljaka, tako da se je Pongarčić još jedan od niza hrvatskih nogometaša koji imaju korijene u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close