Ogorčen navijačima

Mlada zvijezda: "Kad pobijedimo smo Nijemci, kad izgubimo majmuni"

"Takve stvari jednostavno nisu dio nogometa", rekao je 18-godišnji Moukoko, koji je rođen u Kamerunu, a član je Borussije iz Dortmunda.
Sport / Nogomet | 23. 06. 2023. u 14:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladi njemački nogometni reprezentativac Youssoufa Moukoko osudio je rasističke uvrede upućene njemu i suigraču Jessicu Ngankamu na društvenim mrežama.

Obojica su promašila kaznene udarce u sinoćnjem dvoboju protiv Izraela, odigranom na Europskom prvenstvu za igrače do 21 godine, koji je završio remijem (1:1), prenosi Hina. 

"Ako pobijedimo, svi smo Nijemci. Kad izgubimo, pojave se komentari o majmunima. Jessic ih je dobio, ja sam ih dobio. Takve stvari jednostavno nisu dio nogometa", rekao je 18-godišnji Moukoko, koji je rođen u Kamerunu, a član je Borussije iz Dortmunda.

"Ne promašujemo namjerno, pokušavamo pomoći momčadi. Kad dobijete takve poruke, to je odvratno", dodao je Moukoko, koji se nije prvi put susreo s rasističkim ispadima usmjerenim prema njemu i suigračima.

"Sad je dosta. Dolazi vrijeme da se tome suprotstavimo."

U obranu svojih igrača stao je i izbornik njemačke U-21 reprezentacije Antonio Di Salvo.

"Mora postojati kazna. Ovo je apsurdno. To su momci koji vole igrati za Njemačku, koji su Nijemci, koji daju sve za zemlju. Bilo kakav rasizam i diskriminacija, to je najniža razina, to uopće nije prihvatljivo", zaključio je Di Salvo.

Kopirati
Drag cursor here to close