Izbor najboljeg sportaša BiH

Miljenik publike: Nemanji Bilbiji nagrada čitatelja

Bilbija je ove godine je pisao novu povijest bh. nogometa postavši najbolji strijelac Premijer lige BiH.
Sport / Nogomet | 12. 12. 2022. u 14:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Napadač višestrukog bh. prvaka Zrinjskog Nemanja Bilbija je fantastičnim igrama zadobio i simpatije bh. javnosti ali i šire pa ni ne čudi što je na uvjerljiv način 'pobijedio' kada je u pitanju Nagrada čitatelja koja se dodjeljuje u okviru Izbora najboljeg sportaša BiH.

Bilbija je ove godine je pisao novu povijest bh. nogometa postavši najbolji strijelac Premijer lige BiH i sa 127 golova je prestigao legendarnog igrača Širokoga Brijega Vagnera Santosa Laga, koji je za vrijeme svoje bogate karijere postigao 125 pogodaka.

Bilbiji su za ovu nagradu konkurenti bili bh. sportašice i sportaši Mesud Pezer (atletika), Nejra Sipović (karate), Nedžad Husić (taekwondo), Lana Pudar (plivanje), Edin Džeko (nogomet), Lejla Njemčević (biciklizam), Džanan Musa (košarka), Pavle Dujaković (karate), Elvedina Muzaferija (skijanje) i Hamza Turulja (karate).

Glasanje je održano u od 2. do 12. prosinca, a posjetitelji i čitatelji portala "Nezavisne" su s 39 posto glasova odlučili da laureat bude upravo Bilbija. Najbliži su mu bili karatisti Pavle Dujaković i Hamza Turulja koji su sakupili 18 odnosno 17 posto od ukupno pristiglih 11.469 glasova.

Ovo priznanje za koje su prethodni dobitnici kazali da im je jedno od najdražih će bh. nogometaši biti uručeno na svečanoj manifestaciji Izbora najboljeg sportaša BiH kojeg tradicionalno organiziraju "Nezavisne novine" i Radio-televizija BiH a koja je na programu 23. prosinca u Kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu s početkom u 20:00 sati, uz direktan prijenos na BHT 1 i nezavisne.com.

Predsjednik ovogodišnjeg stručnog žirija je Nikola Nikić, a partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku najrelevantnijem izboru ovakve vrste u BiH pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close