Stanković krenuo bodom

Milan u derbiju nadigrao Juventus

Milan je ovim slavljem stigao do šeste ligaške pobjede i popeo se na drugo mjesto s 20 bodova, koliko broji i Napoli s utakmicom manje. Juventus je na poražavajućem osmom mjestu s 13 bodova....
Sport / Nogomet | 09. 10. 2022. u 00:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Juventus se muči od početka sezone. U posljednjih šest prvenstvenih utakmica momčad trenera Massimiliana Allegrija je ostvarila jednu, samo jednu pobjedu, protiv Bologne.

Fiorentina i Salernitana su uzeli po bod, Monza tri, pa onda nije iznenađenje što je Milan u velikom derbiju devetog kola također osvojio sva tri, bez većih problema. Jer podatak da su igrači Juventusa prvi korner na utakmici izveli tamo negdje u završnici utakmice, najbolje potvrđuje kakvu smo utakmicu gledali na ispunjenom San Siru. Rezultati sve je bilo gotovo jako rano, već do 55. minute.

Prvo je u nadoknadi prvog dijela Fikayo Tomori zatresao mrežu gostiju, a onda je bivši napadač Real Madrida Brahim Diaz sve sam napravio u 54. minuti za konačnih 2:0. Juventusa većim dijelom utakmice nije bilo nigdje, tek su gosti u posljednjih desetak minuta zaprijetili, ali to je bilo poprilično kasno.

Milan je ovim slavljem stigao do šeste ligaške pobjede i popeo se na drugo mjesto s 20 bodova, koliko broji i Napoli s utakmicom manje. Juventus je na poražavajućem osmom mjestu s 13 bodova te bi se hrvatski trener Ivan Jurić sa svojim Torinom mogao izjednačiti s ljutim rivalima pobjedi li u nedelju sastav Empolija.

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa, Sampdoria je pod vodstvom novog trenera, Dejana Stankovića uspjela osvojiti bod u Bologni. Domaći su dugo vodili golom Domingueza, ali je u 72.minuti Đuričić pogodio za 1:1. Ovo je prvi bod momčadi iz Genoe u posljednjih pet utakmica. Na pobjedu navijači Sampdorije čekaju od 16. svibnja.

Kopirati
Drag cursor here to close