Tako to rade menadžeri

Michael Laudrup je trebao preuzeti Barcelonu, a ne Valverde

"Bartomeu mi je rekao kako je Laudrup jedan od njegovih favorita da zamijeni Luisa Enriquea. Ali klub je konačno izabrao Ernesta Valverda", kaže ovaj nogometni menadžer.
Sport / Nogomet | 15. 03. 2018. u 22:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slavni danski nogometaš Michael Laudrup bio je prošloga ljeta 'najvrući' kandidat za klupu Barcelone, nakon što je Luis Enrique napustio Blaugranu, tvrdi Laudrupov agent Bayram Tutumlu.

Imena kao što su Juan Carlos Unzue i Ernesto Valverde također su bili u utrci za ovu zahtjevnu poziciju, a upravo je na koncu odabran potonji, unatoč očitoj preferenciji koju je za Laudrupa imao predsjednika katalonskog kluba Josep Maria Bartomeu.

"U svibnju smo moj savjetnik Evren Sahin i ja pozvali vlasnika Brondbyja, Jana Becha Andersena, da skupa posjetimo mog dobrog prijatelja Josepa Mariu Bartomeua u Barceloni", rekao je Tutumlu danskim medijima.

"Bartomeu mi je rekao kako je Laudrup jedan od njegovih favorita da zamijeni Luisa Enriquea. Ali klub je na koncu izabrao Ernesta Valverda", kaže ovaj nogometni menadžer.

Laudrup trenutačno trenira katarski klub Al-Rayyan, a ako je vjerovati Tutumlu, imao je ponude Atletico Madrida i Paris Saint-Germaina u sezoni 2009/10,  ali je Danac u narednim sezonama ipak trenirao skromnije klubove, Mallorcu i Swansea City.

U ovome trenutku, kaže Tutumlu, Laudrup ima primaran plan povratka u europski nogomet.

"Primio sam pozive iz Njemačke, Španjolske, Francuske, Italije i Engleske. Ovisi o njemu gdje želi opet biti trener u Europi", tvrdi on.

Laudrupov ugovor s Al-Rayyanom istječe za nekoliko mjeseci.

Braća Laudrup

Michael Laudrup rođen je 15. lipnja 1964. godine i jedan je od najvećih danskih nogometaša svih vremena. On i njegov brat Brian obilježili su jednu nogometnu eru.

Igrao je za najveće europske klubove kao što su Juventus, Barcelona i Real Madrid. Najviše utakmica (167) odigrao je upravo za Barcelonu, postigavši 40 golova za Katalonce. Karijeru je završio 1998. u Ajaxu. S pravom nosi laskavu titulu jedne od nogometnih ikona svoje generacije.

Za dansku nacionalnu vrstu igrao je 104 puta i postigao 37 golova. Kao trener vodio je između ostaloga Brøndby, Spartak iz Moskve, Getafe, Mallorcu i Swansea City.


Tutumlu i Bartomeu

Tko je "El Turco"?

Laudrupov zastupnik Bayram Tutumlu, poznat i kao  “El Turco”, rođen je 1960. godine u Ankari. Kao 14-godišnjak otišao je na školovanje u Švicarsku, gdje je stekao fakultetsku diplomu iz oblasti ekonomije, psihologije i novinarstva. Studirao je na Sveučilištu Lausanne. Jedan je od vodećih nogometnih menadžera na svijetu. Tečno govori devet jezika.

Njegov potez prodaje Michaela Laudrupa iz Barcelone u Real, smatra se jednim od najprovokativnijih u to vrijeme. Danas bi to bilo ravno prelasku Inieste u kraljevski klub, što je zapravo nemoguća misija. Taj posao s Laudrupom u Realu je i lansirao Tutumlua u španjolske i svjetske medije, nakon čega su mnogi igrači rado postajali njegovi klijenti

Slavni Diego Armando Maradona, dok je igrao u Napoliju, izjavio je jednom prilikom kako ima pet najvećih prijatelja: Fidel Castro, Carlos Menem, Ariel Ortega, Chiro Ferrara i - Bayram Tutumlu. Kad si najbolji prijatelj i menadžer takvog nogometaša kao što je bio Maradona, onda je čitav svijet tvoj...

Kopirati
Drag cursor here to close