Ima se, može se

Valverde ostavio na klupi Barcelone igrače vrijedne 215 milijuna

Očekivalo se da će Valverde upravo radi važnosti susreta na Stamford Bridgeu rotirati postavu svoje ekipe, ali on je protiv Eibara praktično ostao vjeran svome prvom timu
Sport / Nogomet | 18. 02. 2018. u 11:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon blaže rezultatske krize, koja se očitovala kroz dva uzastopna remija u LaLigi, lider španjolskog prvenstva Barcelona subotnjom se pobjedom od 2:0 na gostovanju kod Eibara  vratila u šampionski ritam.

Zanimljivo je da je na ovoj utakmici trener Ernesto Valverde na klupi držao čak 215 milijuna eura u likovima Philippea Coutinha i Ousmane Dembelea. Očekivalo se, naime, da će obojica igrati protiv Eibara jer nemaju pravo nastupa protiv Chelseaja u Ligi prvaka idućega tjedna.

Očekivalo se da će Valverde upravo radi važnosti susreta na Stamford Bridgeu rotirati postavu svoje ekipe, ali on je protiv Eibara praktično ostao vjeran svome prvom timu, odnosno igračima koji su do sada nosili igru Barcelone u aktualnoj sezoni.

Barca je povela golom Luisa Suareza (15.), kojega je pronašao Messi u jednoj od nekolicine akcija koje su podsjećale na pravu igru Katalonaca. Jordi Alba je dovršio posao u 88. minuti.

Sudac Alejandro Hernandez Hernandez ponovno je ''odigrao'' jednu kontroverznu ulogu, a domaćini mu ponajviše zamjeraju crveni karton za Fabiana Orellanu. Estadio Ipurua naprosto je pobjesnio na njega.

Inače, Ernesto Valverde je premašio rekord utakmica bez poraza u LaLigi, kojeg je do sada držao Pep Guardiola iz sezone 2010/2011. Tada su Pepovi dečki odigrali bez poraza od trećeg do 33. kola.

Doduše, Valverede se ''naslonio'' na seriju koju je započeo njegov prethodnik na klupi Balugrane. Naime, računa li se sedam zadnjih utakmica iz prethodne sezone koje je Barca odigrala bez poraza, tada pod komandnom palicom Luisa Enriquea, uz ovih 24 pod vodstvom Valverdea, sve skupa čini uistinu sjajan niz. Uzimajući u obzir da im u narednom kolu u goste dolazi Girona, posve je realno očekivati nastavak niza utakmica Barcelone bez poraza.

Kopirati
Drag cursor here to close