Vrag (ne) nosi crveno

Metla radi: Desetorica na listi za odstrel u Manchester Unitedu

Tržišna vrijednost Paula Pogbe 90 milijuna eura, dok je Romelu Lukaku tek nešto manje vrijedan (85 milijuna). Za Pogbom i Lukakuom bi trebali krenuti i Juan Mata, Alexis Sanchez, David De Gea...
Sport / Nogomet | 06. 05. 2019. u 12:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Alexis Sanchez i Paul Pogba (Manchester United)

Na Old Traffordu, koji u ovome trenutku zasigurno nije Teatar snova, polako se spuštaju zastori na prilično lošu sezonu. Idući ciklus europskog natjecanja za Manchester United značit će igranje u Europa ligi, a to je nešto o čemu gazde kluba baš i ne sanjaju.

Red Devilsi više ne mogu u Ligu prvaka, a trener Ole Gunnar Solskjaer je nakon mršavog remija protiv Huddersfileda kazao kako mu je posve jasno da njegov klub u ovome trenutku i nema snage za više.

"Imali smo toliko šansi plasirati se na treću ili četvrtu poziciju, ali nismo uspjeli. Igrati u Euroligi stoga je za nas po mjeri", kazao je Solskjaer.

Međutim, neuspjeh u ovoj sezoni znači za klub i potrebu za korjenitim promjenama. Ne samo zbog milijuna eura koje neće dobiti propuštanjem Lige prvaka, nego i zbog činjenice da ovakva ekipa Manchester Uniteda ne funkcionira na način koji bi bio poželjan.

"Ja sada ne mogu govoriti o pojedincima, ali postoje veliki izgledi da ste neke igrače danas posljednji put gledali", kazao je Solskjaer novinarima.

Engleski pak mediji pišu kako je na listi za odstrel deset imena. Sve su to manje ili više zvučna imena, a njihove tržišne vrijednosti su takve da jamče i dobru zaradu.

Tako je tržišna vrijednost Paula Pogbe 90 milijuna eura, dok je Romelu Lukaku tek nešto manje vrijedan (85 milijuna). Za Pogbom i Lukakuom bi trebali krenuti i Juan Mata (25 milijuna), Alexis Sanchez (45), David De Gea (70), Eric Bailly (30), Matteo Darmian (10), Ander Herrera (28), Marcos Rojo (15) i Antonio Valencia (7 milijuna).

Foto: AFP / Romelu Lukaku i Antonio Valencia

Bivši Unitedov igrač Gary Neville, koji radi kao stručni komentator na televiziji, pun je kritike za igru sadašnje momčadi, stoga nije ni čudo što će neki igrači morati napustiti Old Trafford.

"Ovo nije ekipa, nego običan sastav igrača koji nastupaju individualno, nema tu ništa, ponajmanje timskog duha. Kad govorimo o Huddersfield Townu koji je posrtao čitave sezone i nemaju kvalitetu, moram iskreno kazati da radije gledam njih nego ove što nose crveni dres. S njima se, ako ništa, možeš identificirati, a kod ekipa Manchester Uniteda mi se ništa ne sviđa. Oni su grozni, to je naprosto skupina igrača bez hrabrosti", komentirao je ogorčeni Neville.

Od pojedinih igrača Uniteda, posebno je na udaru kritike struke i javnosti Paul Pogba (26). Trebao je biti vođa momčadi, ali on nije napravio ništa. Minimum koji se očekivao bio je plasman među četiri najbolje ekipe Premier lige. S obzirom na sve, United će pokušati prodati Pogbu u Madrid, ali je upitno hoće li Real za njega platiti 150 milijuna, koliko sadašnji klub traži.

Foto: Getty Images / Alexis Sanchez  i Marcos Rojo

Alexis Sanchez (30) je promašaj Uniteda s nevjerojatno visokom plaćom, koje se klub sada želi riješiti. Napadač koji je u siječnju 2018. stigao iz Arsenala za 34 milijuna eura odštete, ima godišnju plaću od 30 milijuna. Najplaćeniji nogometaš lige za to je uzvratio sa samo tri pogotka u 33 nastupa. Kako bi se Čileanca po svaku cijenu riješio (ugovor mu vrijedi do 2022. godine), Manchester neće cjepidlačiti prilikom pregovora o odšteti.

Vratar David De Gea (28) u novije vrijeme trpi kritike zbog nekoliko kapitalnih pogrešaka koje su Manchester United koštale plasmana dalje u Ligi prvaka, ali i u domaćem prvenstvu. Ugovor mu vrijedi do 2020., a navodno su interes za njega pokazali PSG i Real.

Romelu Lukaku (25) je također razočarao odgovorne ljude u klubu. Prije dvije godine doveden je iz Evertona za 85 milijuna eura, ali njegov učinak u Unitedu bio je relativno simboličan. Ove je sezone u 32 utakmice postigao 12 golova, što je uistinu premalo. Navodno bi se Belgijanac mogao okušati u Serie A, gdje se za njega traži mjesto u Interu.

Kojim će stazama krenuti ostali prekobrojni, zasad je nepoznato.

Kopirati
Drag cursor here to close