skroman

Messi žrtvuje sve za Barcu. Odbio pola milijarde eura da bi igrao za minimalac

Ako Barcelona uspije ugurati Messija u te gabarite, on bi po visini plaće bio na tek osmom mjestu u Barceloni.
Sport / Nogomet | 05. 05. 2023. u 12:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lionel Messi pristaje na sve žrtve kako bi se za mjesec dana, na 36. rođendan, vratio u Barcelonu poslije dvije godine prisilnog egzila u PSG-u.

Dvije godine, 71 utakmicu, 31 gol i 34 asistencije nakon što mu je u Parizu priredio trijumfalni doček i dao mu raskošno utočište, jer je Messi u suzama morao otići iz gotovo bankrotirane Barcelone, rastaju se ružno, prenosi Index.

Žrtvuje sve kako bi se vratio kući

Pouzdani Fabrice Hawkins s Radio Monte Carla objavio je detalje dogovora. Otkriva kako je Messi pristao na radikalno smanjenje plaće od čak 66 posto, samo kako bi opet zaigrao za klub svog života. U odnosu na 30 milijuna eura, koliko sada godišnje zaradi u Parizu, novim ugovorom u Barceloni bi primao tek 10 milijuna eura za isto razdoblje.

Barcelona mu je rekla da je to najviše što mu može ponuditi s obzirom na gotovo katastrofalnu financijsku situaciju u klubu te nužnost ostajanja unutar okvira salary capa La Lige i financijskog fair-playa. 

Osmo mjesto

Ako Barcelona uspije ugurati Messija u te gabarite, on bi po visini plaće bio na tek osmom mjestu u Barceloni. Ispred njega bi po visini godišnjeg osobnog dohotka bili Frenki de Jong (37.5 milijuna eura), Sergio Busquets (37), Robert Lewandowski i Jordi Alba (20.8), Ansu Fati (13.9), Jules Kounde (13,5), Raphinha (12.5) i Ousmane Dembele (12). Messi bi imao istu plaću kao Ferran Torres. 

Isti izvor navodi da ključnu ulogu oko Messijevog povratka u Barcelonu, iza isturenog oca Jorgea Messija, zapravo igra Sergio Aguero. RMC podsjeća da saudijski Al-Hilal i dalje drži aktivnom ponudu od 540 milijuna eura za Messija.

I dalje stoji 540 milijuna eura od saudijskog kraljevskog kluba

Ako bi prihvatio ponudu saudijskog kraljevskog kluba, postao bi najplaćeniji sportaš u povijesti te bi nadmašio vječnog rivala, dvije godine starijeg Cristiana Ronalda. On je u siječnju za također saudijski Al-Hilal potpisao na dvije godine za 500 milijuna eura. 

Kopirati
Drag cursor here to close