La Liga

Messi i Griezmann pogađali za novu pobjedu Barcelone

U 21. kolu LaLige Barcelona je u derbiju savladala Atlethic Bilbao sa 2:1 te se bodovno izjednačila s Real Madridom. Miralem Pjanić je odigrao odličnu partiju, a teren je napustio u 67. minuti kada ga je zamijenio Roberto.
Sport / Nogomet | 31. 01. 2021. u 22:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Meč na Nou Campu između Barcelone i Athletica Bilbao ponudio je zanimljiv nogomet. U odnosu na nedavo finale Superkupa Španjolske, ovaj put Barca nije dozvolila iznenađenje Baskima.

Zapravo, Katalonci su priredili minimalnu, ali slatku osvetu za poraz u utakmici za prvi ovosezonski trofej.

Prvi gol na utakmici viđen je u 20. minuti. Bila je to još jedna majstorija Lea Mesija za vodstvo Barce od 1:0. Način na koji je izveo slobodnjak preko živog zida može se samo pozdraviti uz naklon.

Bio je ovo 650. pogodak Messija za Barcelonu i čak 49. iz slobodnih udaraca.

Bilbao se vratio na početku drugoga dijela igre. Jordi Alba je u 49. minuti postigao autogol i rezultat na semaforu bio je 1:1.

Trenutak odluke dogodio se u 75. minuti. Sjajna akcija katalonskog tima rezulatirala je ubačajem Mingueze, a Griezmann je utrčao iza leđa obrane Atlethica i zatresao mrežu za 2:1.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, a ovaj vrijedni trijumf Barce lansirao je Katalonce na drugo mjesto prvenstvene ljestvice, a bodovno su izjednačeni s Realom.

S obzirom na veliku bodovnu razliku i impresivnu formu Atletico Madrida, mnogi su skloni tvrditi da je prvenstvo Španjolske već odlučeno. Međutim, Barcelona je u La Ligi uhvatila ritam i pokazuje da u slučaju neke krize Jorgandžija na proljeće, za Katalonce prvenstvo još nije izgubljeno.


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close