Novi 'Zmaj'?

Međugorac Nikola Vasilj snažno kuca na vrata bh. reprezentacije

Ovaj momak koji je prošao sve mlađe uzrasne kategorije reprezentacije Bosne i Hercegovine skoro bi se mogao naći i na spisku Ivayla Peteva, novog izbornika nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.
Sport / Nogomet | 15. 02. 2021. u 21:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nikola Vasilj 25-godišnji je Međugorac i golman ukrajinske Zoryje.

Ovaj momak koji je prošao sve mlađe uzrasne kategorije reprezentacije Bosne i Hercegovine skoro bi se mogao naći i na spisku Ivayla Peteva, novog izbornika nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Nikola se u posljednje vrijeme ustalio u početnoj postavi tima iz Ukrajine i uistinu brani sjajno.

Proteklog vikenda njegov tim igrao je derbi, točnije, u izravnoj borbi za 3. mjesto na ljestvici je savladao Desnu, a uz dvostrukog strijelca Gladkya Vasilj je bio prvo ime svog kluba obranivši nekoliko čistih zicera napadačima protivničkog tima.

Da podsjetimo, Vasilj je sjajno branio za Zoryju i u Ligu UEFA-e a još se pamti njegov nastup protiv Leicestera kada je u pobjedi Zoryje bh. golman izluđivao milijunski plaćene nogometaša tima koji se nalazi u samom vrhu Premiershipa.

Nikola dolazi iz prave golmanske obitelji. Njegov otac Vladimir bivši je golman zagrebačkog Dinama i nosilac svjetske bronce s Vatrenima iz 1998 godine, dok je njegov mlađi brat Filip golman NK Travnik koji se natječe u Prvoj ligi Federacije i statistički je među najboljim golmanima tog natjecanja.

Kada se uzme činjenica da od bh. golmana trenutno jedini kontinuitet ima sjajni Asmir Begović koji čuva mrežu Premierligaša Bornemoutha, mlađi Međugorac vrlo lako bi mogao biti jedno od novih imena na spisku nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. Njegova konkurencija,
Ibrahim Šehić koji brani u Konyasporu, Kenan Pirić vratar Maribora, te Jasmin Burić koji čuva mrežu izraelske Hapoel Haife su ili izvan kombinacija svojih trenera, ili ozlijeđeni pa bi izbor Nikole Vasilja trebala biti jedna od logičnijih odluka Bugarina Peteva.

Kako god bude, nema sumnje da ćemo u budućnosti još jako mnogo čuti o ovom momku koji se ustalio na vratima jedne od najjačih momčadi iznimno snažne ukrajinske lige na čijem se vrhu nalaze sjajni timovi Dinama iz Kyeva te Shaktara iz Donetska.

Kopirati
Drag cursor here to close