Zorya - Leicester 1:0

Mladi Međugorac ''uhvatio'' Lisicu

Ukrajinski tim odlično je stajao na terenu a ono što je važno ljubiteljima nogometa u BiH jeste da je među vratnicama domaćeg tima stajao naš golman Nikola Vasilj.
Sport / Nogomet | 04. 12. 2020. u 12:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši ukrajinske Zoryje sinoć su u 5. kolu grupe G. Europa lige svladali favorizirani engleski Leicester.

Kladionice su, a i stanje na ljestvici u izrazitu ulogu favorita stavili engleski sastav, no na terenu je viđena sasvim ravnopravna borba.

Ukrajinski tim odlično je stajao na terenu a ono što je važno ljubiteljima nogometa u BiH jeste da je među vratnicama domaćeg tima stajao naš golman Nikola Vasilj.

Mladi Međugorac na kraju je jedan od najzaslužnijih što je Zorya zabilježila veliku pobjedu nad Englezima, te drugu uzastopnu nakon što su katastrofalno otvorili grupu s uzastopna tri poraza. Leicester je imao sjajne prigode u nekoliko navrata u finišu utakmice no Vasilj je svojim reakcijama spasio Ukrajince.

Tako je Vasilj u 79. minuti prvo obranio sjajan šut Kelechi Iheananchoa, a zatim i odbijanac na koji je naletio James Maddison. Nikola je i duboko u sudačkoj nadoknadi kada su Ukrajinci vodili 1:0 golom Sayyadmanesha obranio i fantastičan šut Cengiz Undera koji je gađao lijeve rašlje, no Vasilj je opet reagirao sjajno i jedan je od najzaslužnijih za veliko slavlje Zoryje.

Ipak, Ukrajinci su se kasno probudili pa tako im ovaj trijumf neće pomoći da prođu grupu jer su kolo prije kraja Leiscester i Braga nedodirljivi s po 10 bodova u grupi G, no ipak, raduje sjajna partija bh. vratara koji svoje šanse na vratima Zoryje koristi sjajno i svakako bi netko od idućih izbornika bh. nacionalnog tima trebao obratiti pažnju na ovog 25-godišnjaka.

Nikola je sin Vladimira Vasilja, nekadašnjeg golmana zagrebačkog Dinama i reprezentativac Hrvatske, a mlađi brat Filip također je sjajan golman i trenutno je statistički najbolji golman Prve lige Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close