Nakon slikanja tate Srđana

Organizatori upozorili Đokoviće

Podsjetili smo igrače i njihove timove o politici oko zastava i simbola, odnosno izbjegavanju bilo kakvih situacija koje bi mogle izazvati prekid mečeva", stoji između ostalog u priopćenju organizatora.
Sport / Ostali sportovi | 26. 01. 2023. u 10:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S vremena na vrijeme se dogodi. Stari Đoković jednostavno zasjeni mlađeg. Nekim svojim potezom, gestom, izjavom, pokvari sve što Novak uradi na terenu. Tako je bilo i ovaj put.

Nakon završetka meča četvrtfinala, Srđan je viđen kako pozira u društvu navijača koji je slao proruske poruke u rukama držeći razvijenu rusku zastavu s istaknutim licem Vladimira Putina. Bilo je još navijača koji su imali proruske simbole, jedan je imao majicu sa znakom "Z", koji simbolizira rusku invaziju na Ukrajinu, a svi oni su izbačeni s tribina. O cijelom incidentu brzo se oglasio i službeni Australian Open.

"Manja skupina ljudi je nakon meča u srijedu navečer isticala neprimjerene zastave i simbole te prijetila zaštitarima pa su bili izbačeni s tribina. Podsjetili smo igrače i njihove timove o politici oko zastava i simbola, odnosno izbjegavanju bilo kakvih situacija koje bi mogle izazvati prekid mečeva. Nastavljamo blisko surađivati sa sigurnosnim službama oko provođenja ove odluke", stoji u priopćenju Australian Opena.

Kopirati
Drag cursor here to close