Završena priča

Mediji: Jasni su razlozi zašto se Ronaldo nikad neće vratiti u Real

"Mogućnost da se Portugalac vrati u klub u kojem je jedno desetljeće postizao golove i sakupljao trofeje, praktično je jednaka nuli", piše AS u svome članku.
Sport / Nogomet | 07. 04. 2020. u 22:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: picture alliance / Newscom / Cristiano Ronaldo, igrač s puno rekorda u povijesti nogometa

Cristiano Ronaldo bio je devet godina glavna zvijezda, najbolji strijelac i nositelj marketinga Real Madrida. Bilo je svih tih godina nezamislivo istrčati na travnjak stadiona Santiago Bernabeu bez slavnog Portugalca, osim, naravno, ukoliko bi bio kažnjen ili ozlijeđen.

Njegov odlazak u Italiju bio je u početku šok, ali sad su se svi u Madridu pomalo navikli na 'život bez Cristiana'.

Od njegova odlaska u Juventus traju i priče o njegovu povratku. Ronaldo je nedavno skoknuo do svojih kolega u vrijeme odigravanja El Clasica i nakon utakmice je izjavio kako ne isključuje mogućnost da se jednoga dana vrati.

Međutim, utjecajni španjolski list AS danas piše kako je ta opcija praktično isključena.

"Mogućnost da se Portugalac vrati u klub u kojem je jedno desetljeće postizao golove i sakupljao trofeje, praktično je jednaka nuli", piše AS u svome članku.

Pozivajući se na svoj izvor u Realu, list piše kako se Ronaldo više ne uklapa u strategiju kluba za budućnost.

"Ronaldo ima veliki ugled kod predsjednika Pereza, ali njegovo je vrijeme prošlo. Njihovi se ciljevi sada razlikuju", piše AS.

U ovoj izjavi ima logike, jer Real želi pomladiti ekipu, napraviti istinsku reorganizaciju tima, a Ronaldu je već 35 godina, tako da ni on više ne može biti pojačanje, a posebno ne stožerni igrač oko kojega se gradi budućnost.

Nekoliko talijanskih medija, među kojima i "Corriere dello Sport", piše kako se Juventus pokušava riješiti nekih financijskih opterećenja, nakon što je klub pretrpio velike poslovne štete zbog koronavirusa.

Ronaldo tamo zarađuje 31 milijun eura godišnje, a ukoliko ga Stara dama uspije prodati, uštedjeli bi taj iznos, te su spremni prodati ga za 60 milijuna, iako su ga 2018. platili 100 milijuna.

Mediji su u obje države suglasni kako će Ronaldo uskoro napustiti Juventus, ali je očito da Real nije njegov cilj.

U svakom slučaju, Portugalac je svoje dao Realu, a veliki je cilj Kraljevskog kluba dovesti Kyliana Mbappéa, koji bi uz sebe imao dvije mlade napadačke nade iz Brazila, Viniciusa i Rodryga, a moguće je da dovedu i Haalanda. Tu su još Asensio, Jović, Odegaard, Kubo...

Kopirati
Drag cursor here to close