Kiša ga potjerala

Gary Neville otkrio što je bio Ronaldov najveći problem u Manchester Unitedu

"Klima u Engleskoj bila je njegov veliki problem. Osjetio sam da je njegovo putovanje ovdje završeno. Mislim da je intervju 2008. godine u finalu Lige prvaka dao naslutiti da će otići", rekao je Neville za Sky Sports.
Sport / Nogomet | 04. 04. 2020. u 06:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Witters / Gary Neville i Cristiano Ronaldo

Gary Neville priznao da momčad Manchester Uniteda nije bila iznenađena kada je Cristiano Ronaldo napustio klub zbog Real Madrida, tvrdeći da je vrijeme u Engleskoj bilo veliki problem za njega.

Portugalaska zvijezda je zatim napravio svjetski rekordni transfer od 80 milijuna funti na Bernabeu 2009. godine, nakon što je dao naslutiti da će se to dogoditi i godinu dana ranije, nakon što je osvojio Ligu prvaka protiv Chelseaja.

Neville je rakao da je momčad bila spremna za odlazak Ronalda kao rezultat i nikada ga nisu pokušavali uvjeriti da ostane, jer su osjetili da je on već odlučio da ode u sunčanu Španjolsku.

"Klima u Engleskoj bila je njegov veliki problem. Osjetio sam da je njegovo putovanje ovdje završeno", rekao je Neville za Sky Sports.

"Mislim da je intervju 2008. godine u finalu Lige prvaka dao naslutiti da će otići. To je kao da ste imali rano upozorenje", pojasnio je bivši Ronaldov suigrač.

"Tako da smo bili spremni za to, znali smo da odlazi nakon godinu dana. To se bližilo i bilo je očigledno da želi otići u Španjolsku i Real Madrid da okusi još jednu od najvećih liga na svijetu", kaže proslavljeni engleski reprezentativac, koji je dres Gordog Albiona oblačio 85 puta.

"Nisam razgovarao s Cristianom o tome da ostajane duže u klubu. Možda je te godine bilo nešto u igri, ali vrijeme je predstavljalo veliki problem za Cristiana".

Valja podsjetiti da je slavni Portugalac s 18 godina napustio Sporting iz LIsabona i pridružio se manchester Unitedu.

Odmah je pokazao kako se s njim mora računati u svakom pogledu, započeo je zabijati golove kao na pokretnoj traci, a s Crvenim vragovima je osvojio tri prvenstva Engleske i Ligu prvaka.

Od 2003. do 2009. godine Ronaldo je za Manchester United odigrao 196 utakmica i postigao 84 pogotka.

S druge strane, Gary Neville je čitavu karijeru proveo na Old Traffordu. Od 1992. do 2011. godine za Manchester United je ubilježio 400    utakmica (5 pogodaka).

Kopirati
Drag cursor here to close