Deschamps ostaje do 2026. godine

Mbappé i Real Madrid stali u zaštitu Zidanea

"Je li Zidane stupio u kontakt sa mnom da vodi reprezentaciju? Naravno da nije, ne bih se ni javljao na telefon", pojasnio je novinarima prvi čovjek francuskog saveza.
Sport / Nogomet | 09. 01. 2023. u 11:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Zidane u Brazilu? Nemam se što tresti, može ići gdje želi ! Na klupskoj razini ili čak nacionalnoj razini, gotovo da ne vjerujem da ga nešto brine. Je li stupio u kontakt sa mnom da vodi reprezentaciju? Naravno da nije, ne bih se ni javljao na telefon".

Ovo je bila izjava prvog čovjeka Noela Le Graeta, predsjednika Francuske nogometne federacije nakon kojeg su reagirali pojedini reprezentativci, pa i Real Madrid kao klub. U subotu je održana glavna skupština Francuskog saveza nakon koje je potvrđeno kako Didier Deschamps ostaje izbornik Francuske do 2026. godine.

Iako se već prije početka Svjetskog prvenstva u Kataru pričalo o tome kako je Zinedine Zidane novi čovjek na klupi Francuske, stvari su se mijenjale kako se bližilo finale. Navodno je nekada sjajni nogometaš odbio Brazil, Portugal, SAD, ali je na kraju "izvisio". Nakon svega što se dešavalo u reprezentaciji Francuske, potezima prvog čovjeka saveza, mnogi su odlučili reagirati.

"Zidane je Francuska. Mi tako ne omalovažavamo legende", napisao je Mbappé na Twitteru. Par sati nakon njega oglasio se i Real Madrid.

"Real Madrid CF žali zbog nesretnih izjava koje je predsjednik Francuske nogometne federacije Nöel Le Graët dao o Zinedineu Zidaneu, jednoj od najvećih legendi svjetskog sporta. Ove riječi upućuju na nedostatak poštovanja prema jednoj od figura kojoj se najviše dive nogometni navijači diljem svijeta i naš klub očekuje trenutnu ispriku. Zinedine Zidane, svjetski i europski prvak koji brani dres svoje zemlje, uz mnoge druge titule, predstavlja vrijednosti sporta i to je pokazao kroz svoju profesionalnu karijeru kao igrač i kao trener.Izjave predsjednika Francuskog nogometnog saveza neprimjerene su za nekoga tko nosi tu reprezentaciju, baš poput onih koje daje i o našem kapetanu Karimu Benzemi, trenutnom Ballon d'Oru, prvaku Lige nacija s Francuskom 2021. i osvajačem 5 Liga prvaka, među mnogim drugim naslovima."

Kopirati
Drag cursor here to close