Šesti hat-trick

Kaneova godina rekorda: Red je da ispunim obećanje suigračima

Ukupno je Kane ove godine zabio 56 golova u 52 utakmice u svim natjecanjima za Tottenham (49) i Englesku (7)
Sport / Nogomet | 26. 12. 2017. u 17:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kakav kraj godine za Harryja Kanea! Napadač Tottenhama u pobjedi 5:2 protiv Southamptona zabio je hat-trick, njegov šesti ove godine, što nikome u povijesti Premier lige nije uspjelo. Ujedno je ovo njegov drugi uzastopni hat-trick, a to je već napravio jednom ove sezone, u svibnju.

Ukupno je Kane ove godine zabio 56 golova u 52 utakmice u svim natjecanjima za Tottenham (49) i Englesku (7). Samo su Edinson Cavani i Lionel Messi (50) zabili više za klub u ligama petice ove godine.

Također, u Premier ligi zabio je 39 golova u 36 utakmica te tako srušio rekord Alana Shearera iz 1995. koji je zabio 36 goloa u 42 nastupa, prenosi Goal.com.

"Bila je ovo fantastična godina. Kada vas uspoređuju s Messijem i Shearerom, to sve govori. A novi hat-trick je sjajan način za završiti godinu. Uvijek je cilj biti bolji nego godinu prije. Tako sam uvijek išao kroz karijeru pa ću tako i dalje"; rekao je Kane pa dodao:

"Najvažnije je da momčad pobjeđuje, no ja kao napadač uvijek želim zabiti. Rekordi su sjajna stvar, a obećao sam suigračima večeru ako ih skinem, pa je sada red da i to ispunim."

Kopirati
Drag cursor here to close