Slovenski izbornik

Matjaž Kek: Zašto bi se Hrvatska trebala bojati jedne Italije?

"Skupina smrti, ali samo ako to promatramo iz kuta ostalih ekipa u skupini, ne Hrvatske. Zbog čega bi reprezentacija koja je na dva svjetska prvenstva osvojila srebro i broncu i koja je igrala u finalu Lige nacija trebala plašiti bilo koga?"
Sport / Nogomet | 05. 12. 2023. u 09:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slovenski izbornik Matjaž Kek prokomentirao je slovensku, ali i hrvatsku skupinu na Europskom prvenstvu.

"Mislim da ni mi ni vi nismo najbolje prošli, ali to je ždrijeb, ne možeš tu ništa. Grupe su teške, naša je teška, znamo protivnike. Nedavno smo igrali s Dancima, pa sa Srbijom, i Engleska nam je bila u skupini na SP-u u Južnoj Africi. Na nama je da se dobro pripremimo. Nismo favoriti, ali vjerujem da će se nešto pitati i Sloveniji", rekao je nakon izvlačenja kuglica.

Podsjetimo, Slovenci su u skupini s Danskom, Srbijom i Engleskom, prenosi Index.

Komentirao je hrvatsku skupinu sa Španjolskom, Italijom i Albanijom

Zapitao se zašto bi se Hrvatska trebala plašiti bilo koga.

"Skupina smrti da, ali samo ako to promatramo iz kuta ostalih ekipa u skupini, ne Hrvatske. Zbog čega bi reprezentacija koja je na dva svjetska prvenstva osvojila srebro i broncu i koja je igrala u finalu Lige nacija trebala strepjeti i plašiti se bilo koga? Zašto bi se Hrvatska trebala bojati jedne Italije?"

"U redu, istina, skupina je teška, redom su to sve rivali s težinom i rejtingom, ali rejting ima i Hrvatska. Ona je i u ovim kvalifikacijama pokazala zašto je sam svjetski vrh. Imala je problema, bilo je nekih poteškoća, ali kad je stala pred zid, napravila je ono što je trebala napraviti", rekao je.

Sreća?

Rekao je da odlika najvećih ekipa sreća ne može biti svaki put.

"To su odlike najvećih ekipa. Sreća? Jednom može biti sreća, ali baš svaki put? Ma kakva sreća. Naravno da su pred Hrvatskom ogromna očekivanja. Bilo bi suludo da nisu kad govorimo o reprezentaciji koja je bila druga i treća na svijetu. S tim se Hrvatska treba naučiti živjeti, ali to je i jedan ogroman privilegij", poručio je.

Očekuje dobro organizirano Europsko prvenstvo

"Ja očekujem jedno dobro organizirano Europsko prvenstvo, jedno druženje navijača bez ekscesa, bez problema, da se igra dobar nogomet. To je jedan izazov za svaku reprezentaciju. Meni je prije svega bilo izuzetno drago kad sam nakon 24 godine među svim tim top ekipama vidio Sloveniju i jako, jako se radujem Europskom prvenstvu."

Kopirati
Drag cursor here to close