Bivši trener Širokog

Marijan Budimir naslijedio protjeranog Roberta Jarnija

Donedavni trener Širokog Brijega Marijan Budimir preuzeo je reprezentaciju nakon što je HNS uručio otkaz Robertu Jarniju.
Sport / Nogomet | 20. 02. 2024. u 11:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski nogometni savez imenovao je novog izbornika U-17 reprezentacije nakon što je smijenio Roberta Jarnija s te pozicije prošlog tjedna.

Jarnijev nasljednik bit će Marijan Budimir (43), strateg koji je juniore Hajduka odveo u finale Lige prvaka mladih.

Pročitajte još

Budimir je donedavno vodio i Široki Brijeg, ali je u prosincu sporazumno raskinuo ugovor s klubom, pišu 24 sata.

"Nisam očekivao ovakav trenerski put, ali kada se otvorila ova mogućnost nisam morao previše razmišljati - Hrvatska je iznad svega, voditi jednu hrvatsku reprezentaciju glavni je cilj svakom treneru. Zahvaljujem predsjedniku Kustiću, Stipi, Petru i rukovodstvu Saveza na ukazanom velikom povjerenju. Ispred nas su kvalifikacije za Europsko prvenstvo u kojima imamo zahtjevnu skupinu, ali mi smo Hrvatska i u svakoj utakmici moramo težiti najboljem", rekao je Budimir.

Predsjednik HNS-a Marijan Kustić dodao je...

"Uvjeren sam da smo odabrali odlično rješenje za našu U-17 reprezentaciju jer se Marijan dokazao dosadašnjim radom s mlađim uzrastima. Pratili smo izbliza Hajdukove uspjehe u Ligi mladeži te nas raduje da smo uspjeli dovesti trenera čiji je rukopis bio itekako vidljiv u toj ekipi. Marijanu zahvaljujem što je prihvatio naš poziv te mu želim puno uspjeha u radu, pri čemu će imati maksimalnu podršku HNS-a i naše logistike. Mlađi uzrasti su HNS-u važan strateški prioritet, što pokazujemo i ovim imenovanjem".

Podsjetimo, Robert Jarni smijenjen je s mjesta izbornika hrvatske U-17 reprezentacije.

Jarni je dobio otkaz nakon što je HNS potvrdio autentičnost Jarnijeve izjave da će u dvoboju Real Betisa i Dinama u Konferencijskoj ligi navijati za Betis, klub u kojem je igrao od 1995. do 1998. godine.

"HNS je vrlo jasnog stava da za sve hrvatske izbornike vrijede viši standardi te da je neprimjereno, nepoželjno i nedopustivo da osoba na čelu jedne hrvatske reprezentacije otvoreno navija protiv bilo kojeg hrvatskog kluba u europskom natjecanju. Promicanje zajedništva unutar hrvatske nogometne obitelji uvjet je bez kojeg se ne može uspješno voditi neka hrvatska selekcija", priopćili su iz HNS-a.

Na spornu izjavu reagirao je i napadač Dinama i hrvatski reprezentativac Bruno Petković te nazvao je klaunom Roberta Jarnija, legendu hrvatske reprezentacije i tada još uvijek aktualnog U-17 izbornika.

Pitanje hoće li Petković biti kažnjen još uvijek visi u zraku.

Kopirati
Drag cursor here to close