Nije prvi, bio je tu i Joey Barton

Mandy iz privatnog u zloglasni Strangeways zatvor

"Neće moći spavati, pogotovo jer je optužen za seksualne prijestupe. Ima tu i navijača Cityja, no oni ga neće braniti jer je optužen za silovanje" rekao je neimenovani izvor za The Sun.
Sport / Nogomet | 05. 01. 2022. u 14:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Defenzivac Manchester Cityja, Benjamin Mendy će period do početka suđenja, 24. siječnja provesti u manchesterskom zatvoru Strangeways, koji se smatra jednim od najsurovijih i najnasilnijih u Engleskoj.

Strangeways je dizajnirao Alfred Waterhouse i otvoren je 1868. zajedno sa srušenim porotničkim sudovima u Manchesteru. Zatvor je poznat po istaknutom tornju za ventilaciju i impozantnom dizajnu, strukturiranom po principima odvojenog sistema.

U prošlosti je nekada ovaj zatvor bio poznat po vješalima (trajnim) i ćelijama za pogubljenje. U ovom zatvoru, u dalekoj prošlosti se dogodilo "najbrže vješanje" Jamesa Inglisa, za sedam sekundi, koje je izveo Albert Pierrepoint. Tijela streljanih i ubijenih su po običaju sahranjivana u neobilježenim grobnicama unutar zatvorskih zidina. Tijekom radova na obnovi zatvora 1991. godine, posmrtni ostaci 63 pogubljena zatvorenika (od kojih je 45 bilo moguće identificirati) su ekshumirani iz neobilježenih grobova na zatvorskom groblju i kremirani u Blackley Crematorium u Manchesteru.

U prvoj polovini devedesetih godina u ovom zatvoru su se dogodili veliki neredi, točnije pobune, nakon čega se krenulo u obnovu istog. Mnogi će reći kako ovaj zatvor podsjeća na one koje smo gledali u raznim filmovima i britanskim serijama iz "Dickensovih vremena". Zatvor je postao poznat po visokoj stopi samoubojstava nakon ponovnog otvaranja 1994. godine. Od 1993. do 2003. godine, zatvor Strangeways je imao drugi najveći broj samoubojstava među zatvorenicima u bilo kojem zatvoru u Ujedinjenom Kraljevstvu

Francuz je ranije bio optužen za sedam silovanja, a sada ga se tereti za sedam silovanja četiri žene i za seksualni napad na petu ženu.Sedma optužba za silovanje dolazi od nove tužiteljice koja ga tereti za napad u srpnju prošle godine. Prijašnje optužbe odnose se za razdoblje između listopada 2020. i kolovoza 2021. godine. Inače, Mandy nije prvi nogometaš koji je zaglavio u Strangewaysu, prije njega je to bio Joey Barton koji je također jedno vrijeme bio igrač Manchester Cityja.

"Nije mogao ni sanjati da će iz privatnog zatvora sletjeti ovdje, u jedan od najnasilnijih zatvora u Engleskoj. Velik mu je problem i to što ovdje ima puno navijača Manchester Uniteda. Tjednima će vrištati njegovo ime. Neće moći spavati, pogotovo jer je optužen za seksualne prijestupe. Ima tu i navijača Cityja, no oni ga neće braniti jer je optužen za silovanje" rekao je neimenovani izvor za The Sun.

Kopirati
Drag cursor here to close