Premiership

Manchester City rutinski: Dva nova pogotka Haalanda

Već od prve minute Manchester City je imao dominaciju, ali su uspjeli promašiti veliki broj izglednih prilika u prvome dijelu. Poveli su tek uoči zadnjeg zvižduka suca na samom kraju poluvremena...
Sport / Nogomet | 28. 12. 2022. u 23:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Leeds United i Manchester City odigrali su posljednju utakmicu17. kola Premiershipa, a favorizovani gostujući tim ostvario je sigurnu pobjedu od 3:1.

Već od prve minute Manchester City je imao dominaciju, ali su uspjeli promašiti veliki broj izglednih prilika.

Najbolje prilike imao je Jack Grealish koji je dva puta uspio promašiti izgledne prigode za gol, ali to nije uticalo na njegove suigrače.

Do vodstva je Manchester City stigao u posljednjim sekundama prvog poluvremena. Igrala se sudačka nadokanda kada je Rodri postigao gol za 1:0.

Drugo poluvrijeme otvoreno je novim golom Manchester Cityja i već tada je bilo jasno da će gosti ostvariti pobjedu na ovom susretu.

U 51. minuti Grealish je ukrao loptu na sredini terena, te je asistirao Haalandu kojem je ostao lakši dio posla za 2:0.

U 64. minuti bilo je 3:0 za Manchester City. Akteri su bili isti kao i kod prethodnog gola. Grealish je asistirao, a gol je postigao Haaland.

Leeds je do kraja utakmice uspio postići utješni gol, te je tako barem pobjedu Manchester City učinio malo manje uvjerljivom.

Igrala se 73. minuta utakmice kada je Greenwood asistirao Struijku koji je postigao gol i tako postavio konačan rezultat utakmice.

Manchester City je nakon ove pobjede ostao za petama Arsenalu, uz pet bodova zaostatka, a vodeće ekipe Premier lige imaju odigrati i dvije međusobne utakmice.

Sa druge strane, nakon najnovijeg poraza ekipa Leedsa nalazi se na petanestom mjestu sa 15 osvojenih bodova, te im slijedi borba za ostanak u Premiershipu.

       
Standings provided by Sofascore
   
Kopirati
Drag cursor here to close