City i dalje prati Arsenal

Manchester City gubio i do kraja deklasirao Liverpool

Salah je svojim golom postao prvi igrač u povijesti Liverpoola koji je istoj momčadi postigao četiri gola još otkako je Ian Rush to napravio protiv Evertona u sezoni 1986./87.
Sport / Nogomet | 01. 04. 2023. u 15:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvo kolo nakon reprezentativne pauze u Engleskoj, ukupno 29. su otvorili Manchester City i Liverpool u velikom derbiju. City je ostvario na kraju uvjerljivu pobjedu pa je zadržao korak za vodećim Arsenalom, dok Liverpool ima sedam bodova manje u odnosu na četvrti Tottenham.

Početak utakmice nije nagovještavao uvjerljiv poraz Redsa. Iako je od početka City imao inicijativu, pleo mrežu oko protivničkog gola, Liverpool je prvi stigao do prednosti. Igrala se 17 minuta, kada je uslijedila jedna kontra gostiju. Jota je u 17. minuti izbjegao zaleđe, ušao u kazneni prostor gdje je odlično zagradio loptu i omogućio Salahu da dotrči iz drugog plana i preciznim udarcem zatrese mrežu. Salah je svojim golom postao prvi igrač u povijesti Liverpoola koji je istoj momčadi postigao četiri gola još otkako je Ian Rush to napravio protiv Evertona u sezoni 1986./87. Salah je Cityju zabijao ove sezone u Community Shieldu, League Cupu i domaćoj i gostujućoj prvenstvenoj utakmici. Ujedno mu je to bio 11. gol koji je zabio u utakmicama protiv Guardioline momčadi.

Međutim, nije gol poremetio previše City. Deset minuta kasnije, probio je po lijevoj strani Grealish, poslao upotrebljivu loptu, na drugoj strani se našao Julian Alvarez. Nakon tog gola bilo je poprilično žustro na terenu, igrači su bili dosta nervozni, ali se rezultat nije promijenio do poluvremena. Međutim, nakon samo 53 sekunde igre u nastavku, Kevin De Bruyne na asistenciju Mahreza pogađa za 2:1.

Ovo je bio najbrže primljeni gol Liverpoola u nastavku igre u posljednjih 12 godina. Za razliku od Cityja, Liverpool se nije mogao oporaviti nakon primljenih golova. Gündogan je u 53. minuti utakmice pokupio jedan otpadak ispred gola Redsa i već tada je bilo jasno u kojem pravcu će otići ova utakmica. Za konačan rezultat se pobrinuo raspoloženi Grealish u 74. minuti utakmice.

Kopirati
Drag cursor here to close