Žestoko u Zagrebu

Mamićevci napustili skupštinu i srušili kvorum: Rat u Dinamu se nastavlja!

Skupštinari okupljeni oko Damira Zorića u pauzi su otišli sa skupštine te na taj način srušili kvorum za kojeg je bio potreban 41 skupštinar, a nakon odlaska bilo ih je 37.
Sport / Nogomet | 09. 03. 2023. u 20:17 B.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U hotelu Sheraton održava se sjednika skupštine Dinama na kojoj je trebao završiti rat između struje naklonjene Zdravku Mamiću i one Mirku Barišiću. Nakon gotovo dva sata kaotičnog vijećanja "mamićevci" su napustili skupštinu i tako srušili kvorum skupštine koja ne može nikoga birati. Klubom će, kako piše Index.hr, do nove skupštine vladati predsjednik i uprava.

Foto: Goran Mehkek/CROPIX / Bad Blue Boysi ispred hotela

Skupštinari okupljeni oko Damira Zorića u pauzi su otišli sa skupštine te na taj način srušili kvorum za kojeg je bio potreban 41 skupštinar, a nakon odlaska bilo ih je 37.

"Nas je 37, kvoruma nema", kazao je Barišić.

Foto: Goran Mehkek/CROPIX / Navijač ušao u hotel

"Dok se ne izabere nova skupština, njome rukovode Uprava i predsjednik kluba. Dok je tako, vi mi trebate. Molim vas da zajednički radimo na projektima kluba i da do Nove godine radimo na važnim stvarima. Ne možemo izabrati Izvršni ni Nadzorni odbor", dodao je, te kazao kako "od sutra krećemo na izradi novog statuta, koji nas nikad više neće dovesti u ovakvu situaciju".

Foto: Goran Mehkek/CROPIX / Bad Blue Boysi ispred hotela

"Stvorit ćemo radnu grupu u kojoj će biti i predstavnici navijača i stručnjaci kako bismo ga što prije promijenili. Nećemo stati na naporima za novi stadion, to vas uvjeravam. Ta priča će ići dalje. Bilo bi smiješno reći da će sad oko toga biti pauza. Jako ćemo se koncentrirati na ekipu, nogomet, rezultate i školu jer to ne smije doći u pitanje. To je imperativ", zaključio je Barišić.

Ispred hotela okupio se i veliki broj Bad Blue Boysa.

Tijekom skupštine dominirali su uzvik "Slobodni Dinamo", Dinamove navijačke pjesme i protumamićevski pokliči, a nakon što su mamićevci napustili skupštinu, Boysi su zapalili baklje. Nakon toga je dio navijača pokušao ući u hotel.

Borba za prevlast u Dinamu

Otvorena borba za prevlast u Dinamu počela je sredinom prosinca 2022., kad je na Skupštini smijenjen član Uprave Krešimir Antolić. Daljnja procedura je nalagala da Izvršni odbor na svojoj sjednici provede odluku Skupštine kao najvišeg tijela GNK Dinamo.

Međutim, Izvršni odbor na čelu s predsjednikom Mirkom Barišićem nije prihvatio odluku Skupštine i Antolić je ostao član Uprave GNK Dinamo. Od 13 članova Izvršnog odbora, njih sedam glasalo je protiv razrješenja Antolića, čiju smjenu u klubu su pokrenuli ljudi Zdravka Mamića.

Početkom veljače na sjednici Izvršnog odbora većinom glasova iz članstva Kluba isključeni su Miroslav Rožić, Andrej Meniga, Nikola Polak i Damir Zorić.

Prvog ožujka je Izvršni odbor kluba većinom glasova donio odluku i o razrješenju dužnosti člana Uprave Krešimira Antolića s kojim je dogovoren sporazumni raskid ugovora. Dinamo je u svojem priopćenju objavio i kako je Amra Peternel "razriješena dužnosti člana Uprave kluba s današnjim danom iz razloga jer je kao članica Uprave postupala protivno ciljevima i interesima kluba, te u svom radu nije poštivala odredbe Statuta kao i druge opće akte kluba".

Kopirati
Drag cursor here to close