LaLiga

Madridski Atletico se ponovno vratio u igru za naslov prvaka?

Mala rezultatska kriza Barcelone možda je signal Atleticu da ponovno 'razmisli' o borbi za naslov, a ne samo da se koncentriraju na učvršćivanje druge pozicije na tabeli.
Sport / Nogomet | 12. 02. 2018. u 11:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za mnoge je sezona 2017/2018 u LaLigi već odavno završena, jer je Barcelona davno pobjegla Realu na velikih 15+ bodova, računajući na startu prvenstva kraljevski klub jedinom pravom konkurencijom Blaugrani za naslov španjolskoga prvaka.

Međutim, nakon dva remija Katalonaca u zadnja dva kola (1:1 protiv Espanyola i 0:0 protiv Getafea), odjednom se 'iz sjenke' vratio madridski Atletico kao potencijalna prijetnja Barceloni.

Los Colchonerosi su u subotu svladali Malagu s minimalnih 1:0 i sada za Barcelonom zaostaju sedam bodova. Mala rezultatska kriza Barcelone možda je signal Atleticu da ponovno 'razmisli' o borbi za naslov, a ne samo da se koncentriraju na učvršćivanje druge pozicije na tabeli.

Nekoliko narednih kola mogli bi donijeti još veću neizvijesnost, ali i eventualno ponovno otkloniti sve sumnje o tome tko je gazda u LaLigi.

Iduće kolo Barcelona gostuje kod relativno neugodnog Eibara, nakon čega ju očekuju dvije lagane utakmice protiv Girone i Las Palmasa. Potom im u goste dolazi upravo Atletico. Odradi li Blaugrana sve ove utakmice kako treba, momčad  Ernesta Valverdea ponovno će se odvojiti. Pobijedi li ih Atletico, a eventualno neugodni Eibar izvuče bod(ove) protiv njih, Kataloncima će voda ipak doći u uši.

Madridski Atletico u predstojeća četiri kola ima teži raspored. Prvo dočekuju (skoro) imenjaka iz Bilbaoa, a potom putuju Sevilli u goste. Nakon toga u Madrid im dolazi Leganes, onda idu na Camp Nou.

Bude li rasplet ova četiri kola išao korist Barcelone, njezin je raspored do kraja prvenstva puno lakši, barem na papiru. Gostuju kod Seville i Celte od nezgodnijih protivnika, a na Camp Nou im dolaze Vallencia, Villareal i madridski Real.

Atleticu pak mora u goste i kod Reala i kod Villareala. Preostali protivnici su im relativno lakši, ali to ne znači da Celta (kod kuće), Real Sociedad (u gostima) ili pak Espanyol (kod kuće) ne mogu i njima pomrsiti račune.

Kopirati
Drag cursor here to close