Luka poput Ibre

Madridski AS otkriva koja je tajna Modrićeve dugovječnosti

Kao prvi faktor navode njegov mentalitet. Pišu da svakom treningu pristupa "kao tinejdžer", s puno volje i kompetitivnosti. Osim toga, Modrić je promijenio način života, prehranu i treninge. Dobro tempira formu i zna kada treba odmoriti.
Sport / Nogomet | 13. 10. 2020. u 22:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Luka Modrić doživljava novu mladost

Xavi je s 35 godina igrao u Al Saddu, Andres Iniesta u Japanu, a Luka Modrić i dalje dirigira igrom Real Madrida.

U hrvatskoj reprezentaciji toliko je važan da bi Vatreni u ovome trenutku bez njega teško pobjeđivali i reprezentacije iz drugog europskog razreda.

Na nedavnoj utakmici protiv Švedske se mogli vidjeti u koliko je dobroj formi kapetan Vatrenih. Onaj potez kojim je započeo akciju za prvi gol - presijecanje lopte, izbacivanje protivničkog igrača i sprint u kontru u jednom dodiru - najbolji je dokaz njegove igračke klase, ali i sjajne fizičke spreme.

Koja je tajna Modrićeve dugovječnosti? Otkriva to madriski AS, ugledni sportski list koji pomno prati sve vezano uz Real.

Kao prvi faktor navode njegov mentalitet. Pišu da svakom treningu pristupa "kao tinejdžer", s puno volje i kompetitivnosti.

Pored toga, tu je i fizički faktor: Modrić je, po njima, promijenio način života, prehranu i treninge. Dobro tempira formu i zna kada treba odmoriti.

"Želim javno zahvaliti izborniku Zlatku Daliću jer mi je dopustio da ostanem u Madridu i odradim predsezonu. Za igrača mojih godina to je izuzetno važno, jer ako ne odradiš dobru predsezonu, godinu dana nisi u dobrom ritmu", prenose njegovu izjavu.

Zbog toga je Modrić propustio prvu reprezentativnu akciju i utakmice s Portugalom i Francuskom, ali sad je opet među Vatrenima i to u odličnoj formi.

Reprezentaciju će s kapetanskom trakom izvesti iz tunela i protiv Francuske u okviru četvrtog kola Lige nacija.

Utakmica na oronulom Maksimiru počinje u srijedu u 20 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close