Povratak legende

Macron bi Platinija za predsjednika francuskog saveza

Platini je prije samo pola godine u Švicarskoj, oslobođen optužbi za prijevaru, a tom je prilikom izjavio da više neće tražiti posao nogometnog dužnosnika.
Sport / Nogomet | 12. 01. 2023. u 18:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon ostavke Noela Le Graeta čelnog čovjeka krovne nogometne organizacije u Francuskoj, počelo se špekulirati o njegovom nasljedniku. Le Graet je predsjedničku funkciju prihvatio 18. lipnja 2011. godine, nakon čega je postao 12. predsjednik, a funkciju je napustio nakon posljednje afere. 

Kao njegov mogući nasljednik sada se spominje legendarni nogometaš, nekadašnji izbornik Francuske Michel Platini. Platini je prije samo pola godine u Švicarskoj, oslobođen optužbi za prijevaru, a tom je prilikom izjavio da više neće tražiti posao nogometnog dužnosnika. No, istovremeno je rekao da bi ga zanimao posao u nogometu, ako bi to bilo nešto pozitivno.

Međutim, da bi došao u situaciju kandidature, svaki kandidat mora zadovoljiti niz uvjeta i općih principa objašnjenih u članu 4. statuta FFF-a (Nogometni savez Francuske), pri čemu je prvi od ovih kriterija posjedovanje FFF licence. Novinari u Francuskoj su uspjeli doći do informacije kako je Michel Platini licenciran u okrugu Meurthe-et-Moselle u nogometnom klubu Val de l'Orne. Bivši šef UEFA-e je tamo registriran kao menadžer za sezonu 2022-2023. Navodno Platini ima menadžerski status od 2014. godine.

Svoje dane u mirovini Platini troši uživajući i igrajući gol. Dobio je pravnu bitku protiv prijatelja Giannija Infantina i mnogi njegovi prijatelji ga uvjeravaju kako se ne bi trebao vraćati u nogomet, međutim nezvanično čak je i sam predsjednik Macron kontaktirao Platinija, čak su planirani i neki sastanci u narednom periodu.

Kopirati
Drag cursor here to close