Oglasio se bivši prvi čovjek UEFA-e

Platini: Ne želim se vratiti u taj svijet

" Nakon godina medijske pompe, želim živjeti u miru. Mislim da ja i moja obitelj zaslužujemo medijsku stanku", poručuje Platini.
Sport / Nogomet | 17. 07. 2022. u 10:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini (67) ne razmišlja o povratku u nogomet kao dužnosnik nakon oslobađajuće presude za korupciju na švicarskom sudu.Podsjetimo, sud u Bellinzoni je osmog srpnja oslobodio Platinija i bivšeg šefa Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Seppa Blattera optužbi za lažni transfer novca.

Optužnica ih je teretila za neovlaštenu isplatu Platiniju dva milijuna švicarskih franaka iz FIFA-ine blagajne, koja je provedena 2011. Obojica optuženika su tvrdila da nisu počinili nikakvo kazneno djelo, a da je taj iznos bio Platinijev honorar koji mu je FIFA  bila dužna isplatiti za njegovu savjetničku ulogu.

" Ne želim se vratiti u taj svijet, rekao je Platini u intervjuu za televizijski kanal LCI.

" Nakon godina medijske pompe, želim živjeti u miru. Mislim da ja i moja obitelj zaslužujemo medijsku stanku", dodao je.

Međutim, Platini ne želi da se ovaj korak shvati kao njegov potpuni odlazak iz nogometa.

"Nisam najavio svoje povlačenje. Ali neću se vratiti u institucije koje su me slomile. Ne želim raditi s FIFA-om ili UEFA-om  ili Francuskim savezom. To je odluka koju sam donio davno", poručio je legendarni francuski nogometaš.

Kopirati
Drag cursor here to close